Volkswagen investeert 1,8 miljard euro in elektrische bedrijfswagens

Volkswagen Commercial Vehicles investeert dit jaar meer dan 1,8 miljard euro in elektrische en autonome bedrijfswagens. Dat moet in 2022 resulteren in de eerste elektrobestelbus van het bedrijf. Daarmee loopt Volkswagen achter op Mercedes-Benz dat al met een elektrische Vito en Sprinter komt.

Het EV-offensief van Volkswagen Commercial Vehicles start in 2022 met een bestelversie van de ID. Buzz. Daarvan werd in september vorig jaar een studiemodel getoond, de ID. Buzz Cargo. Een groot deel van de investering van 1,8 miljard euro gaat overigens naar het ombouwen van diverse fabrieken voor de productie van elektrische bestelwagens. Volkswagen is onder meer een samenwerking met Ford aangegaan voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, waaronder de opvolger van de Amarok.

Dieselgateschandaal

Volkswagen Commercial Vehicles is een onafhankelijk merk binnen de Volkswagen Group. Momenteel bouwt het de Caddy, Amarok, Transporter en Crafter. Met de nasleep van het dieselgateschandaal in het achterhoofd is de Volkswagen Group vol gaan investeren in elektrische mobiliteit. Het concern maakte recent bekend dat er tussen nu en 2028 zo’n zeventig volledig elektrische modellen op de markt zullen komen, verdeeld over de merken Audi, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen en Volkswagen Commercial Vehicles.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven