donderdag, 9 februari, 2023
Meer...

  DS 3 E-Tense

  41.640

  20/01/2023

  Heel lang stond op de Nederlandse website van Seres ‘coming soon’ bij de Seres 5. Nu de Chinese fabrikant heeft aangekondigd dat dit model binnenkort in Europa verkrijgbaar zal zijn, staat er ‘introductie 1e kwartaal 2023’. Als het goed is dan staat de Seres 5 dus uiterlijk in maart in de Nederlandse showrooms.

  20/01/2023

  Eind vorig jaar kwam van Daimler Truck de mededeling dat men plan is om met de merken Mercedes-Benz en Setra vanaf het einde van dit decennium uitsluitend door volledig elektrisch touringcars aan te bieden. Recente kondigde men ook aan dat exploitant FlixBus bij de ontwikkeling betrokken is.

  13/12/2022

  Honda is op het gebied van volledig elektrische auto’s lange tijd heel terughoudend geweest. De Japanse fabrikant bood vooral hybrides aan. Maar dat wil niet zeggen dat Honda in de tussentijd geen kennis op dat gebied heeft opgedaan. Ook op het gebied van voertuigen met een brandstofcel, waarmee de CR-V waarschijnlijk wordt uitgerust.

  12/12/2022

  Niet iedere startup eindigt vanzelf in een succesverhaal. Daar is Sono Motors een mooi voorbeeld van. De Duitse startup had een paar jaar geleden financiële problemen en loste dit op met een gedurfde crowd funding actie. En nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

  12/09/2022

  De Amerikaanse startup Mullen Automotive werd onlangs door short-seller Hindenburg Research beschuldigd van het misleiden van zijn beleggers. Ook kwam het bedrijf wel eens in het nieuws door aankondigingen die uiteindelijk op niets uit leken te lopen. Hopelijk krijgt Bollinger Motors geen spijt dat het met Mullen is zee is gegaan.

  02/09/2022

  ElectricBrands, de startup die nu net de productie van de Evetta start, krijgt niet alleen een nieuwe CEO maar deelt ook mee dat men de productie van de XBUS niet langer in eigen beheer zal uitvoeren. Dat klinkt alsof er nogal wat onrust heerst bij het bedrijf.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 345
  • Winter: 255

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.