Mercedes eActros trucks

Test met Mercedes eActros trucks op de Zwitserse wegen

Ook in Zwitserland worden nu de volledig elektrische eActros trucks van Mercedes-Benz getest. De eActros trucks worden daar getest door logistiek dienstverlener Camion Transport en detailhandelsketen Migros.

Goederenvervoer rond St. Gallen en Zurich

Het gaat om twee Mercedes-Benz eActros trucks, welke een actieradius van 200 kilometer hebben. Camion Transport zal een 18-tons truck inzetten voor het vervoer van stukgoederen vanaf het stadscentrum van St. Gallen. Migros gaat een 25-tons eActros testen. Deze e-truck zal goederen vervoeren naar supermarktketens in Zurich en de omliggende regio. De e-trucks zullen dagelijks een afstand van ongeveer 150 km afleggen. Ze worden iedere avond opgeladen bij de depots van de bedrijven. De test is niet alleen een belangrijk onderdeel van de eActros ‘Innovatievloot’. Bovendien kunnen beide bedrijven hiermee ook hun duurzaamheidsambities verder kracht bijzetten.

Elektrisch alternatief voor stadsdistributie

In Duitsland worden al intensieve praktijktests uitgevoerd met de eActros. De truck heeft twee elektromotoren bij de wielnaven van de achteras. Deze hebben ieder een vermogen van 126 kW (171 pk) en een maximum koppel van 485 Nm. De benodigde energie wordt geleverd door een Lithium-ion accupakket met een capaciteit van 240 kWh. Met een volledig opgeladen batterij beschikken de eActros-trucks over een actieradius van 200 kilometer. De laadcapaciteit bedraagt 150 kW waarmee de accupakketten binnen twee uur kunnen worden opgeladen.

‘Innovatievloot’

De test is een onderdeel van de eActros ‘Innovatievloot’. Hierbij worden de 18- en 25-tons e-trucks in hun eigen dagelijkse praktijk getest door twintig bedrijven in diverse distributiesectoren. De feedback uit deze praktijkproeven wordt direct meegenomen in de verdere ontwikkeling van de Mercedes eActros.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven