Eneco laadpunten Parking Oosterdok Amsterdam

Grootste openbare binnenstedelijke oplaadgelegenheid van Nederland in Parking Centrum Oosterdok

Eneco eMobility heeft 60 laadpalen geplaatst in Parking Centrum Oosterdok in Amsterdam-Centrum. Voortaan kunnen tientallen elektrische auto’s hier gelijktijdig hun accu opladen. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen Eneco eMobility, gebiedsontwikkelaar BPD en parkeerbeheerder InPublic.

Met het realiseren van 60 laadpunten in de parkeergarage in de hoofdstad is dit in een keer de grootste openbare binnenstedelijke oplaadgelegenheid van Nederland geworden. De samenwerkende partijen dragen hiermee hun steentje bij aan de ambitie van Amsterdam om in 2030 volledig emissievrij te zijn.

Emissievrije stad

Door de plaatsing van de laadpunten is Parking Centrum Oosterdok één van de duurzaamste parkeergarages van Nederland geworden. De laadpunten van Eneco eMobility maken uitsluitend gebruik van groene stroom. Deze is afkomstig van Europese zonne- en windenergie. Bram Poeth, CEO bij Eneco eMobility, is trots op deze samenwerking: “Met de aanleg van 60 laadpunten in Parking Centrum Oosterdok, leveren BDP en Eneco eMobility een duurzame bijdrage aan de omschakeling van Amsterdam naar een emissievrije stad in 2030.”

Vooroplopen in dienstverlening

De realisatie van de laadpunten past bij de visie van gebiedsontwikkelaar BPD en Eneco eMobility. Ze willen voorzieningen leveren die klaar zijn voor de toekomst. Jeroen Galle, directeur projecten van BPD Gebiedsontwikkeling licht toe: “Met Parking Centrum Oosterdok willen we altijd vooroplopen in de dienstverlening voor onze parkeerders. Met deze samenwerking maken we mogelijk dat onze parkeerders snel, groen en state of the art kunnen opladen.”

Ook oplaadpunten voor privé-parkeerplaatsen

Ook alle privé-parkeerplaatsen in Parking Centrum Oosterdok krijgen straks een eigen oplaadpunt. Daarnaast worden er ook 26 laadpunten aangelegd voor het nieuwe kantoor van Booking.com. Ook wordt er op verzoek van de bestaande bewoners onderzocht of voor hen extra laadpunten kunnen worden gerealiseerd.

1 Commentaar

 • Ted Sluymer| 30/06/2019 bij 14:58

  En wat kost dat laden per kW en met welke snelheid wordt er geladen? Eneco is namelijk bepaald niet de voordeligste oplossing.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven