Tesla navigatiesysteem laadstations

Tesla voegt laadstations van andere providers toe aan navigatiesysteem

Naast de eigen Super Chargers en de Destination Chargers gaat Tesla nu ook laadstations van derden in het navigatiesysteem opnemen. Tesla had al de meest uitgebreide laadinfrastructuur van alle autofabrikanten. Hoewel deze voor de meeste Tesla-bestuurders ruim voldoende is, wordt het laden bij andere laadstations nu een stuk eenvoudiger.

De laadstations van andere providers stonden niet in het navigatiesysteem. Daardoor was het altijd wat lastiger om daar gebruik van te maken. Je moest die dan via een andere app in de smartphone opzoeken en handmatig in het navigatiesysteem invoeren. Dat gaat nu dus veranderen.

“Navigatiesysteem aangepast”

Een Europese Tesla-eigenaar in Europa meldde op Reddit dat Tesla hem het volgende bericht heeft gestuurd: “Tijdens de voorjaarsvakantie hebben we uw navigatie aangepast om meer oplaadmogelijkheden te tonen in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Selecteer het oplaadpictogram rechtsonder op het aanraakscherm, scroll naar beneden en selecteer een Super Charger, Destination Charger of openbare lader om deze aan uw route toe te voegen. Openbare laders hebben verschillende toegangsvereisten en het kan zijn dat u een toepassing zoals Plugsurfing moet downloaden en een account moet aanmaken om de lader te gebruiken. Deze functionaliteit zal in toekomstige software-updates worden verbeterd en we zullen voortdurend nieuwe laders blijven toevoegen.”

Tesla in Europa ook met CCS

Deze stap volgt op de acceptatie door Tesla van de CCS-norm voor zijn Europese voertuigen. Die maken het de eigenaren veel gemakkelijker om toegang te krijgen tot de laadstations van derden. Iedere Model S en X die na 1 mei 2019 is geproduceerd, is overigens wel CCS-compatible. De recentere Model 3 en de Model Y – die zeer binnenkort op de weg verschijnt – zijn uiteraard ook al voorzien van een CCS-aansluiting. Deze stekker wordt ook gebruikt voor openbare laadpalen.

CCS-adapter

Tesla biedt in Europa een CCS-adapter aan voor voertuigen die deze aansluiting niet hebben. Dat geldt voor de eerste generaties van de Model X en S, die een Type 2-connector hebben. Die aanpassing is niet gratis. Inclusief een handmatige update van de hardware en de adapter zelf kost dat zo’n 500 euro.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven