maandag, 26 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsTesla levert ook in Nederland de eerste ‘Duitse’ exemplaren van de Model...

  Tesla levert ook in Nederland de eerste ‘Duitse’ exemplaren van de Model Y af

  Het is nog even wennen, dat er “Made in Germany” op een Tesla staat. Als er immers een typisch Amerikaans merk is, dan is het Tesla wel. Maar tot nu toe werden de Tesla Model Y’s voor de Europese markt in Shanghai gebouwd, dus zo groot is het verschil ook weer niet.

  Nadat Tesla vorige week de eerste exemplaren van de Tesla Model Y uit de nieuwe Gigafactory Berlijn-Brandenburg aan Duitse klanten afleverde, waren gisteren de eerste Nederlandse klanten aan de beurt. De 21 auto’s – het ging hier om zwarte exemplaren van de Model Y Performance – werden tijdens een feestelijk evenement aan de kopers overhandigd in het Tesla aflevercentrum in Tilburg.

  De Model Y die Tesla in Shanghai voor de Europese markt bouwt, is de Standard Range uitvoering. In de Gigafactory Berlijn-Brandenburg bouwt men vooralsnog alleen de Performance uitvoering, waarbij men in het begin alleen de witte en zwarte exemplaren bouwt. De andere kleuren volgen later.

  Tesla Model Y Performance

  Wat is het verschil tussen de Standard Range en Performance?

  De Performance-versie van de Model Y, die Tesla ook wel een ‘familievriendelijke sportauto’ noemt, heeft een iets groter bereik van 514 km (WLTP) en is ook sneller. De topsnelheid van de Standard Range bedraagt 217 km/u terwijl je met de Performance met 250 km/u over de Duitse Autobahn naar het Gardameer kunt zoeven. Ook de acceleratie gaat sneller, met de Performance heb je maar 3,7 seconden nodig om naar de 100 km/u te accelereren. Niet dat de Standard Range met 5 seconden zo traag was, in tegendeel zelfs. Verder heeft Tesla ook het onderstel aangepast aan de betere prestaties. Zo is de wielophanging verlaagd en worden er Performance remmen gemonteerd. Ook het uiterlijk is iets anders, de Model Y Performance heeft 21’’ Überturbine velgen, een carbon fiber achterspoiler en lichtmetalen pedalen. Hij is uiteraard ook iets duurder, de prijzen beginnen bij zo’n 70 mille. Wie er nu een bestelt, krijgt hem waarschijnlijk in juli geleverd.

  Tesla Gigafactory Berlijn goedkeuring productie start

  Gigafactory Berlijn-Brandenburg

  De Gigafactory Berlijn-Brandenburg is de eerste Gigafactory in Europa en is Tesla’s vijfde grote fabriek wereldwijd. Het is voor Tesla de meest geavanceerde, duurzame en efficiëntste faciliteit tot nu toe. Tesla kondigde de bouw aan in november 2019 aan, de daadwerkelijke bouw ging in de lente van 2020 van start.

  Nu, twee jaar later, staat er een immens fabriekscomplex waar Tesla de productie van de Model Y voor de gehele Europese markt heeft ondergebracht. De fabriek begint met de productie van de Model Y Performance in het wit en zwart, later volgen uiteraard ook de andere kleuren en uitvoeringen, en uiteindelijk ook andere modellen. Bovendien heeft Tesla bij de eerste Europese Gigafactory ook een productiefaciliteit voor accucellen, -modules en -pakketten gepland.

  Wie wil zien hoe de Gigafactory van binnen uit ziet, deze video is een aanrader:

  Gerelateerd

  2 REACTIES

  1. wat mij betreft is het een wereld van verschil of een tesla uit shanghai of duitsland komt,zeker in de moeilijke tijden moeten de europeanen elkaar steunen en zeker niet diegenen die een bedenkelijke reputatie hebben.we hebben al kadootjes genoeg gegeven aan kommunisten en hun bedenkelijke omgang met de rest van de wereld(vrede)

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Xpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen

  De G9 is het nieuwste model van Xpeng, en alweer het vierde model van deze nog jonge Chinese autofabrikant. Eerder bracht Xpeng al de G3 SUV en de sedans P7 en P5 op de markt. Afgelopen zomer doken er al wat foto’s van de Xpeng G9 op. Nu zijn er ook de nodige specificaties bekend en kunnen we een inschatting van de prijzen maken.

  e-Videos