Sanef Groep installeert 500 snelladers langs Noord-Franse snelwegen

Sanef Fastned snellaadstation Noord-Frankrijk

De Franse Sanef Groep, exploitant van ruim 1.800 kilometer aan snelwegen in Noord-Frankrijk, gaat het aantal snelladers langs deze wegen aanzienlijk verhogen. Nu is ongeveer van de rustplaatsen 20% uitgerust met een snellaadstation. Samen met drie partners wil men de dekking verhogen naar 100%.

Ook afrekenen met creditcard

Men is voornemens om in totaal 500 snelle oplaadpunten plaatsen, die worden verdeeld over alle 72 verzorgingsplaatsen die de Sanef Group exploiteert. Deze zijn hoofdzakelijk gevestigd in Normandië, het noorden en het oosten van Frankrijk. De nieuwe oplaadpunten moeten eind dit jaar al beschikbaar zijn, de installatie wordt verzorgd door Engie, Fastned en TotalEnergies. Je kunt bij de nieuwe snellaadstations niet alleen met een laadpas maar ook met een creditcard betalen. Men rept in het persbericht overigens over een ‘carte bancaire’, wat het niet waarschijnlijk maakt dat je er ook met de pinpas kunt betalen. Een zogenaamde debetcard is wel mogelijk.

Laadsnelheid 150 tot 300 kW

Ze bieden alle een laadsnelheid van minimaal 150 kW. Fastned verklaart dat de door hen te plaatsen laadstations 4 tot 18 laadpunten krijgen, die allemaal een maximale laadsnelheid van 300 kW hebben. Het aantal snellaadstations dat Fastned in Frankrijk exploiteert, groeit dankzij het initiatief van Sanef van 18 naar 31.

Arnaud Quémard, algemeen directeur van de Sanef-groep: “Schone mobiliteit is een essentieel onderdeel van de energietransitie, aangezien de transportsector alleen al verantwoordelijk is voor een derde van de uitstoot van broeikasgassen. Het is onze verantwoordelijkheid als openbare dienstverlener om deze veranderingen te ondersteunen door het gebruik van elektrische voertuigen voor lange afstanden te vergemakkelijken”.

Eigen vloot elektrificeren

Tegelijkertijd kondigt Sanef aan dat het zijn volledige vloot van lichte en commerciële bedrijfsvoertuigen om wil bouwen tot 100% elektrisch. Dit project moet in 2026 gereedkomen. “Wat de zwaardere voertuigen betreft, en met name de bestelwagens die dagelijks worden gebruikt door de mannen in het geel die toezien op de veiligheid van de klanten, werkt de Sanef Groep aan innovatieve oplossingen. Zo test de groep momenteel een voertuig dat op waterstof rijdt”, aldus de Sanef Groep.

Deze omschakeling op elektrische energie is voor de concessiehouder tevens een gelegenheid om de levensvatbaarheid van deze aandrijfvorm aan te tonen. “Om onze klanten te bewijzen dat elektrisch rijden op de snelweg gemakkelijk en aangenaam is, moeten we hen ook laten zien dat wij de eersten zijn die hiervan overtuigd zijn”, zegt Julien Pointillart, directeur MVO- en milieu van de Sanef-groep.

Vorig artikelEvergrande wil binnenkort de orderboeken voor de Hengchi 5 openen
Volgend artikelTesla levert ook in Nederland de eerste ‘Duitse’ exemplaren van de Model Y af

3 REACTIES

  1. Een Franse ‘carte bancaire’ en een Nederlandse pinpas overlappen elkaar niet volledig. Een carte bancaire is een pinpas en credit/debit card ineen, dus een bankkaart zoals in de rest van de wereld gebruikelijk is. Nederlandse banken hebben deze twee producten gesplitst, waarbij een pinpas gratis is en een credit/debit card niet. Een Franse carte bancaire is overigens niet gratis.

  2. Zoals je bij een Frans peage station niet kan betalen met je Nederlandse pinpas, zal dat ook bij deze toekomstige oplaadpunten langs de Sanef peages niet kunnen. Daar kan je wel betalen met een credit card of met een debit card met voldoende saldo. Of natuurlijk met de kaart van de CPO (Charge Point Operator) zoals Engie, Fastned en TotalEnergies.

  3. Dank voor je reactie, Niek Jan. Het is voor mij dus te lang geleden dat ik in Frankrijk ben geweest. 😉 Ik kan me nog herinneren dat pinnen in Frankrijk een jaar of 10 geleden een aardige ‘ontdekkingsreis’ was maar meer ook niet. Ik zal de tekst aan de hand van jouw informatie aanpassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in