maandag, 22 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsVinfast voegt daad bij woord en bouwt fabriek in de Verenigde Staten

  Vinfast voegt daad bij woord en bouwt fabriek in de Verenigde Staten

  Begin dit jaar lanceerde Vinfast haar nieuwe modellenreeks en maakte het plannen voor een productielocatie in de Verenigde Staten wereldkundig. Afgelopen week onthulde de Vietnamese autofabrikant de details over deze nieuwe, nog te bouwen Vinfast fabriek.

  Raleigh, North Carolina

  De keuze voor de locatie van de fabriek is gevallen op Raleigh, North Carolina. Met de investering is een slordige 2 miljard dollar, zo’n €1,8 miljard, gemoeid. De productielocatie, die in 2024 zijn deuren opent, gaat jaarlijks 150.000 elektrische auto’s en bussen produceren en wordt bemand door maar liefst 7000 werknemers.

  Met de nieuwe fabriek hoopt Vinfast voet aan de grond te krijgen in Noord-Amerika. Nguyen Thi Thu Thuy, VinFast Global CEO: “Met een productiefaciliteit op de Amerikaanse markt kan VinFast de prijzen stabiliseren en de levertijd van producten inkorten, waardoor onze EV’s toegankelijker worden voor klanten.”

  Amerikaanse markt

  Vooralsnog lijkt het erop dat Vinfast in eerste instantie de grotere modellen uit haar gamma, de Vinfast VF 8 en VF 9, in de fabriek in Raleigh gaat produceren. Logisch, aangezien deze SUV’s vanwege hun formaat, veelzijdigheid en ruimte bij uitstek geschikt zijn voor de Amerikaanse markt. Vooral de VF 9, een ruime zevenzitter, zal in de VS in de smaak vallen. Desondanks zal het niet gemakkelijk zijn. Vinfast mag in de VS namelijk de nodige concurrentie verwachten. Niet alleen van Amerikaanse merken als Rivian en Tesla, maar ook uit Azië,van de Kia EV9 bijvoorbeeld.

  Grote plannen

  De aankondiging van de bouw van de nieuwe fabriek past binnen de ambitieuze plannen van het Vietnamese merk. Vinfast is onderdeel van het Vingroup concern, een bedrijf dat in handen is van Vietnams rijkste man, Pham Nhat Vuong. De autobouwer werd in 2017 opgericht en heeft sindsdien in een indrukwekkend tempo meerdere EV’s ontwikkeld en geïntroduceerd.

  Vinfast hoopt binnen vijf à zes jaar op een jaarlijkse wereldwijde verkoop van 700.000 tot 1 miljoen auto’s. Om dit te bereiken zet het in op lokale productie van haar auto’s en bussen. Zo wordt er naast deze productielocatie in de VS ook gewerkt aan een fabriek in Duitsland. Ook is men bezig met een beursgang in New York.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos