Opel e-Corsa model 2020

Scherp geprijsde nieuwe e-Corsa kan binnenkort besteld worden

Over iets minder dan een maand viert de nieuwe generatie van de Opel Corsa zijn wereldpremière. Goed om te weten is dat de nieuwe Opel Corsa dan ook meteen in een volledig elektrische versie kan worden besteld. Opel kondigde eind vorig jaar al aan dat men de orderboeken voor de nieuwe e-Corsa en de Grandland X plug-in hybride in de eerste helft van dit jaar wilde openen. Dat blijkt voor de Corsa inderdaad het geval te zijn. Dit vertelde Opel CEO Michael Lohscheller in een interview met de Thüringer Allgemeine. Daarin had hij het ook over een ‘aantrekkelijke prijs’ voor de e-Corsa maar noemde verder geen details. Daarvoor moeten we toch echt wachten tot de officiële onthulling op 4 juni.

Sinds jaren weer winstgevend

De in Rüsselsheim gevestigde autofabriek heeft vorig jaar eindelijk weer winst gemaakt. Dat is voor het eerst sinds 1999. De overname door het PSA-concern heeft Opel dus geen windeieren gelegd. Volgens Michael Lohscheller is die winst ook van groot belang om de noodzakelijke investeringen in elektrische mobiliteit te kunnen doen. Opel wil om tegen 2024 het volledige productgamma elektrificeren. De CEO vertelt dat met name de kleinere voertuigen bijzonder geschikt zijn voor elektrische aandrijving. Ook geeft hij aan dat Opel overschakelt van negen naar slechts twee platformen: “Een klein en een groot platform, dat door de hele groep kan worden gebruikt. Naast diesel- en benzinemotoren hebben ze elk een elektrische aandrijving – puur elektrisch of als plug-in hybride”.

De nieuwe Opel Corsa

Opel gaat de nieuwe Corsa op het CMP-platform bouwen, een platform dat PSA samen met de Chinese partner Dongfeng heeft ontwikkeld. Dat platform wordt ook gebruikt voor de Peugeot 208 en DS 3 Crossback. De technische gegevens van de nieuwe Corsa zullen niet dan ook veel verschillen met die van de DS 3 Crossback. De prijs zou scherp moeten zijn. Lohscheller beloofde in december een concurrerende prijs voor de e-Corsa: “Met de nieuwe Corsa maken we e-mobiliteit betaalbaar voor een breed scala aan klanten. Dit wordt echt een elektrische auto voor iedereen.” Zijn woorden doen overigens denken aan de campagne “Electric for all” van concurrent Volkswagen. Dit bedrijf deed in verband met de nieuwe VW ID.3 al uitspraken als “wij produceren niet voor miljonairs, maar voor miljoenen”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven