Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric model 2020 krijgt 11 kW lader

Hyundai presenteert een verbeterde versie van de Kona Electric. De Hyundai Kona Electric model 2020 krijgt onder meer een sterkere 11 kW 3-fase lader. Daarmee wordt de laadtijd aanzienlijk verkort. Waar andere merken het lastig vinden om in korte tijd over te schakelen naar een andere lader is het voor Hyundai dus geen probleem om de laadcapaciteit van de Kona te upgraden.

Hyundai Blue Link

Ook krijgt de vernieuwde Kona Electric vernieuwde het zogenaamde Hyundai’s Blue Link-systeem. Dat is een connected voertuigsysteem dat gebruik maakt van embedded telematica. Hiermee wordt de bestuurder in staat gesteld om via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen. Je kunt hiermee de auto op afstand ont- of vergrendelen via de Blue Link-pincode, of de climate control instellen. Ook kan de bestuurder via Blue Link informatie krijgen over zaken die aandacht vragen of de locatie van de geparkeerde auto opzoeken.

Vraag overschreed verwachtingen

Met de Kona Electric wist Hyundai in het eerste verkoopjaar een heel nieuwe klantengroep te bereiken. Logisch, want de Kona Electric SUV is dankzij de krachtige aandrijflijn, flinke actieradius, concurrerende prijs en stijlvolle uiterlijk een auto die een flink publiek aanspreekt. De vraag naar de Kona Electric overschreed volgens Hyundai zelfs de verwachtingen. De levering van de vernieuwde Kona Electric start eind 2019. De prijzen van de nieuwe versie van de Kona Electric zijn nog niet bekendgemaakt.

5 Comments

 • Bas van der Weerd| 16/03/2020 bij 16:09

  Excuses voor de late reactie! De Hyundai Kona Electric heeft met een 1-fase laadsysteem (7,2 kW) een gemiddelde laadtijd van 10,5 uur om hem van nul tot 100% te laden. Met een 3-fase (32A/22kW) lader blijf je beperkt tot de 11 kW capaciteit van de Kona Electric zelf en is hij binnen ongeveer 6 uur weer volledig opgeladen. Dat is voor de meeste gevallen voldoende. Je sluit hem als je ’s avonds thuis komt aan en de volgende ochtend is de accu helemaal vol. Voor thuis laden is die 22 kW best veel. Daarmee zoek je echt de grenzen van de capaciteit van je huisaansluiting op. Als dan ook de wasmachine, stofzuiger, oven of (met name) de wasdroger aan gaat, kan het wel eens heel donker, stil en koud in huis worden. 😉 Daarom wordt er aangeraden aangeraden om een slimme lader met Load Balancing te gebruiken, of gewoon een 11 kW lader te kiezen.

 • Maarten| 23/02/2020 bij 20:59 (Bewerk)

  Weinig opvolging hier op de gestelde vragen, of zijn de vragen per mail beantwoord?

  23/5/19: heel fijn voor de “nieuwe” rijders, maar is er voor de early adapters een upgrade te krijgen?
  28/06/2019 wat is de verwachte laadtijd van deze 3 fase tov 1 fase 32 ampere?

 • Ard| 28/06/2019 bij 16:46

  wat is de verwachte laadtijd van deze 3 fase tov 1 fase 32 ampere?

 • Bas van der Weerd| 23/05/2019 bij 16:54

  Goede vraag, Simon. Wij hebben het voor je nagevraagd bij de importeur. We komen er op terug.

 • Simon| 23/05/2019 bij 09:12 (Bewerk)

  heel fijn voor de “nieuwe” rijders, maar is er voor de early adapters een upgrade te krijgen?

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven