Orten DAF-truck elektrisch omgebouwd

Orten bouwt tweedehands DAF-truck om tot e-truck

Hoe eenvoudig kan het soms zijn. De Duitse voertuigbouwer Orten heeft een uitgerangeerde, tweedehands DAF-truck voorzien van een elektrische aandrijflijn en aangepast voor de textiellogistiek. De opdrachtgever verdien deze investering vervolgens in negen maanden terug.

De oude 12-tons truck krijgt zo vervolgens een heel verdienstelijk – en volledig emissievrij – tweede leven. De aandrijving, die door Orten is gemonteerd, is afkomstig van de eveneens Duitse voertuigspecialist EFA-S. De truck heeft nu een 81 kW elektromotor die een koppel van 1150 Nm levert. Voor de energievoorziening zorgt een 218 kWh-accupakket. Daarmee heeft de elektrische DAF-truck een actieradius die ruim voldoende is om de dagelijkse afstand van circa 200 kilometer af te kunnen leggen. De geëlektrificeerde DAF-truck beschikt over een 22 kW On-Board lader en wordt ’s nachts via een Wallbox en een 380 Volt contactdoos opgeladen.

De 7 meter lange carrosserie is door Orten op maat gemaakt, heeft aluminium binnenwanden en een laadklep. Het laadvermogen bedraagt 4,5 ton.  Nu het voertuig gedurende zo’n negen maanden na de ombouw is ingezet, kunnen Orten en opdrachtgever concluderen dat het project absoluut is geslaagd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven