zondag, 2 april, 2023
Meer...

  Mercedes eVito Tourer L2 90 kWh

  76.563

  07/03/2023

  Afgelopen vrijdag legde Mercedes-Benz de symbolische eerste steen voor een pilot van een accurecyclingfabriek op de locatie in het Duitse Kuppenheim. Mercedes-Benz investeert een bedrag van tientallen miljoenen in de bouw van de CO2-neutrale fabriek.

  08/02/2023

  Nadat Mercedes-Benz Vans onlangs al melding maakte van een praktijktest met de vernieuwde elektrische eSprinter, was het wachten op de officiële onthulling, die gisteren plaats vond. Volgens Mercedes-Benz scoort de vernieuwde eSprinter op het gebied van efficiëntie, rijbereik en laadvolume.

  10/01/2023

  Natuurlijk, elektrische bestelwagens worden momenteel vooral ingezet voor bezorgdiensten. Dan is een beperkte actieradius niet echt een issue. Maar er is ook behoefte aan lokaal emissievrije bestelwagens waarmee je wél een flink stuk kunt rijden. Daarom krijgt de Mercedes eSprinter binnenkort een veel grotere actieradius.

  22/11/2022

  Het was allesbehalve een verrassing, dat er een elektrische versie van de Mercedes-Benz G-Klasse komt. We hebben er al de nodige teasers van mogen zien, onder anderen van een testrit met een prototype. De eerste mediavertegenwoordigers mochten nu een ritje maken in een pre-productieversie.

  16/10/2022

  De Mercedes EQE kwam met redelijk stille trom. Jammer, eigenlijk verdient hij beter, aangezien dit het model is waarvan Mercedes waarschijnlijk grote volumes om gaat zetten. De zojuist onthulde EQE SUV – inderdaad, de SUV-variant van de EQE – zou ook wel eens een succesnummer kunnen worden.  

  12/09/2022

  Startup Rivian Automotive kondigde eind vorige week een samenwerking aan met Mercedes-Benz. De partners willen samen investeren in een fabriek in Europa voor de productie van elektrische bestelwagens. Daar moeten over een paar jaar grote elektrische bestelwagens van zowel Mercedes-Benz Vans als Rivian van de band rollen.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 340
  • Winter: 270

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.