Volkswagen ID-fabriek in Zwickau

Eerste van de twee productielijnen voor de VW ID.3 is klaar

Zoals we in een eerder artikel vertelden, heeft Volkswagen aangekondigd dat het dit jaar al wil starten met de productie van de VW ID.3. De fabriek in Zwickau wordt momenteel omgebouwd tot “de grootste, krachtigste en milieuvriendelijkste” fabriek van EV’s in Europa”.

Eerste productielijn is zo goed als klaar

Na de fabrieksvakantie zal de eerste van twee productielijnen voor de nieuwe ID.-modellen klaar zijn. De carrosseriebouw, spuiterij, montage en infrastructuur zijn uitgebreid, gemoderniseerd en vernieuwd. De gehele productielijn is nu voorbereid op de bouw van elektrische auto’s. De Volkswagen Group bevestigde dan productie van de Volkswagen ID.3, het eerste model van de volledig elektrische ID-familie, al in 2019 zal starten. De laatste fase van de uitbreiding moet in 2021 gereed zijn. Daarna kunnen er in Zwickau 330.000 elektrische auto’s per jaar worden geproduceerd. Volkswagen investeert een bedrag van 1,2 miljard euro in de bouw en uitbreiding van de ultramoderne fabriek in Zwickau.

Werkgelegenheid in Zwickau blijft stabiel

Dit is overigens ook de fabriek waar voor de val van de Berlijnse muur ooit de legendarische “kartonnen” Trabant auto’s werden gebouwd. Sinds de heropening in 1990 rolden er in deze fabriek ruim 5,5 miljoen Volkswagens van de band. Dat waren voornamelijk de Golf, Golf Variant en Passat. Het gehele complex heeft een oppervlakte van meer dan 250 voetbalvelden. Wie denkt dat de enorme investeringen ook zullen leiden tot een groei van de werkgelegenheid, moet zich realiseren dat het bouwen van elektrische voertuigen minder arbeidsintensief is. Het aantal modellen dat in Zwickau wordt geproduceerd zal echter verdubbelen naar zes modellen, verdeeld over de merken VW, Audi en Seat. Omdat Volkswagen ook van plan om de maximale productiecapaciteit van de fabriek in Zwickau te verhogen tot 1500 voertuigen per dag, zal de werkgelegenheid in de fabriek stabiel blijven.

Tweede productielijn eind 2020 klaar

Medio 202 wordt de productie van de VW Golf en Passat in Zwickau afgebouwd. Daarna wordt ook de tweede productielijn gereed gemaakt. Dat moet tegen eind 2020 gebeuren.

CO2-vrije productie

De productie in Zwickau moet in de toekomst grotendeels CO2-vrij zijn. Dit wil men bereiken door het gebruik van groene stroom, het nemen van energiebesparende maatregelen en een optimalisatie van het productieproces. Volkswagen benadrukt: “Maar nu al, met de start van de productie van ID.3, draait de fabriek in Zwickau bijna CO2-neutraal”. Er wordt uiteraard nu al uitsluitend van groene stroom gebruikgemaakt. Aardgas, dat eventueel nog niet CO2-vrij is ingekocht, wordt gecompenseerd door de aankoop van extra certificaten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven