donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMG 5 Electric stationwagen is vanaf maart leverbaar

  MG 5 Electric stationwagen is vanaf maart leverbaar

  MG, het Britse merk dat sinds een aantal jaren onderdeel van het grote Chinese SAIC-concern is, kondigt aan dat de MG5 Electric vanaf maart verkrijgbaar zal zijn. Dit is de allereerste elektrische stationwagen, en ook nog eens een behoorlijk betaalbare.

  In plaats van de oude “an affordable sportscar” slogan van MG kunnen we hier dus spreken van een “affordable electric stationwagen”. Matt Lei, CEO van MG Motor Europe, vertelt het volgende over het nieuwe model: “Met de nieuwe MG5 Electric introduceren we een batterij-elektrisch voertuig van de volgende generatie dat voldoet aan de eisen van veeleisende Europese automobilisten. Klanten kunnen rekenen op een geruststellende actieradius, korte laadtijden, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, moderne connectiviteit en scherpe prijzen. Bovendien is de MG5 Electric modern en aantrekkelijk vormgegeven.”

  De 4.600 mm lange, 1.818 mm brede en 1.543 mm hoge stationwagen heeft een bagageruimte van 479 liter, die door het (60/40) neerklappen van de achterbank kan worden uitgebreid tot 1.367 liter. Er is ook een trekhaak leverbaar voor de MG5 Electric. Het maximale trekvermogen bedraagt 500 kilogram terwijl de kogeldruk niet meer dan 50 kilogram mag bedragen. Dat laatste is niet voldoende voor twee e-bikes en eigenlijk ook niet voor de drie normale fietsen op onderstaande foto, wat best wel jammer is.

  Actieradius tot 400 kilometer

  Vorig jaar, toen MG al enkele specificaties van de MG5 Electric bekend maakte, wisten we dat de MG5 Electric met het 61,1 kWh accupakket in combinatie met de 115 kW elektromotor een WLTP-actieradius van 400 kilometer haalt. De standaardversie krijgt een 50,3 kWh accu. Dat is, net als bij de vernieuwde ZS EV, een LFP-accu. Hij haalt daarmee een WLTP-actieradius van 320 km.

  De Standard Range versie heeft een 130 kW motor, de Luxury moet het met 115 kW doen. Beide modellen hebben een maximum koppel waarmee ze in 8,3 seconden naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid bedraagt 185 km/u. Met zowel de 50,3 kWh als de 61,1 kWh accu heeft hij een AC-laadsnelheid van 11 kWh. Aan de DC-snellader bedraagt de laadsnelheid maximaal 87 kWh. MG geeft op dat het opladen van beide accupakketten zo’n 40 minuten in beslag neemt. De oplaadpoort bevindt zich centraal op de voorzijde.

  Aantrekkelijke prijzen

  Kopers kunnen bij beide aandrijvingsvarianten kiezen voor de Comfort- en de € 1.500 duurdere Luxury-uitvoering. Voor dat geld krijg je onder anderen een 360-graden camera, 17-inch velgen en climate control. In Nederland zullen de prijzen beginnen bij € 33.985 voor de Comfort-uitvoering met een 50,3 kWh-accu. De Luxury met een 61,1 kWh accupakket is verkrijgbaar vanaf € 38.485,-.

  MG5 Electric Standard Range Comfort € 33.985,-
  MG5 Electric Standard Range Luxury € 35.485,-
  MG5 Electric Long Range Comfort € 36.985,-
  MG5 Electric Long Range Luxury € 38.485,-

   

  Dat zijn aantrekkelijke prijzen waarmee MG een aantrekkelijke propositie in zowel de particuliere als de leasemarkt heeft. Het Britse merk heeft sowieso een voorsprong omdat het al eerste (en voorlopig enige) een elektrische stationwagen op de markt brengt. Nu de bijtellingscijfers steeds minder aantrekkelijk zijn voor duurdere elektrische voertuigen zal de aanschafprijs weer een belangrijkere rol in gaan nemen. Wat dat betreft is de timing van MG precies goed. Het enige beletsel kan het imago zijn, waar de Chinese autofabrikanten in Europa nog mee te kampen hebben, en het uiterlijk dat het voor veel mensen misschien ‘net niet’ zal zijn.

  MG 5 Electric stationwagen

  Gerelateerd

  2 REACTIES

  1. U mengt 2 dingen:
   “De Standard Range versie heeft een 130 kW motor, de Luxury moet het met 115 kW doen”

   Je hebt Standard Range (kleine batterij, sterkere motor) en Long Range (grotere batterij en minder sterke motor).
   En dan kan je beide Range-modellen hebben in Comfort of Luxury afwerking.
   Luxury zegt dus niets over batterij of kW.

  2. traag laden tot 80% 40min Wachten
   61kWh is te laag
   model ano 2010

   Je gaat denken dat deze auto uit de oude schoendoor komst of 10 jaar op stal heeft gestaan.
   De cijfers het model ext alles is net of we 10jaar terug in de tijd gaan.
   Het enkel lightpuntje is dat hij 5000€ goedkoper is dan concurentie appels met appels vergelijken is moeilijk maar bv een instapmodel Skoda Enyaq iV heeft ook maar 60kWh is wat duurder.

   Dan komt de vraag of we voor 5000€ minder de poging wagen voor een onbekende chineese auto op de oprit te zetten.

   Als bovenvermelde items aangepakt zouden worden ZEKER optrekken naar een 75kWH en de prijs nog een 3000€ lager zou het iets zijn.

   Voor nu een auto voor 60 plussers die nog een laatste uitstap doen naar recyclagepark en hem dan weer op stal zetten.

   Zonde

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos