Ferrari SF 90 Stradale

Maar liefst 1000 pk in Ferrari’s eerste plug-in hybride

De eerste plug-in hybride van Ferrari is ook meteen het krachtigste productiemodel tot nu toe. Met de SF 90 Stradale brengt Ferrari een supersportwagen op de markt met een vermogen van maar liefst 1000 pk.

Behalve de 780 pk van de verbrandingsmotor heeft de nieuwe Ferrari sportwagen ook drie elektromotoren die samen de resterende 220 pk genereren. Een elektrische motor bevindt zich tussen de motor en de nieuwe achttraps versnellingsbak op de achteras, de andere twee op de vooras.

Formule 1 techniek

De SF 90 Stradale is de eerste Ferrari sportwagen met vierwielaandrijving die het potentieel van het hybride systeem volledig benut. Ook wordt er gebruik gemaakt van technologieën uit de Formule 1. Zo is de motor die de achterwielen aandrijft dezelfde MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic) als Ferrari in haar Formule 1-auto’s gebruikt. Hiermee accelereert de SF 90 Stradale van nul naar 100 km/u in 2,5 seconden en bereikt hij de 200 km/u in 6,7 seconden. In de EV-modus zorgt alleen de volledig elektrische vooras voor de voortstuwing. Het koppel dat aan de twee voorwielen wordt geleverd wordt onafhankelijk van elkaar geregeld. Een actief systeem met Shut-off-Gurney regelt de luchtstroom over de bovenzijde van de auto. Dit vermindert de weerstand bij hoge snelheden en verhoogt de contactdruk in bochten en bij remmen en andere richtingsveranderingen. Om de luchtweerstand te verminderen is de cockpit in de SF 90 Stradale naar voren geschoven. Het stuurwiel is voorzien van een touchpad. Het centrale instrumentenpaneel is volledig digitaal en voorzien van een gebogen 16-inch HD-scherm.

Twee versies

Voor het eerst kunnen Ferrari-klanten kiezen tussen de standaardversie en een versie met sportievere specificaties. De Assetto Fiorano-specificatie heeft onder meer speciale Multimatic-schokdempers zoals ook in de GT-races worden gebruikt. Ook heeft hij speciale banden en onderdelen van hoogwaardige, ultralichte materialen zoals koolstofvezel (deurpanelen, onderzijde) en titanium (veren, compleet uitlaatsysteem), wat resulteert in een gewichtsbesparing van 30 kilogram. Een ander verschil is de koolstofvezel achterspoiler welke bij 250 km/u een contactdruk van 390 kilogram genereert.

De nieuwe supersportwagen van Ferrari komt volgend jaar op de markt. De prijs wordt binnenkort bekendgemaakt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven