Aral snelladers ultrasnelle laadpaal laadzuil

Aral plaatst ultrasnelle laadzuilen bij vijf tankstations

Steeds meer tankstations gaan over tot het plaatsen van laadpalen. Aral, dat in Duitsland duizenden tankstations exploiteert, gaat nog een stapje verder. In Bochum nam Aral namelijk twee ultrasnelle laadzuilen voor elektrische auto’s in gebruik. Bovendien worden er binnenkort nog vier Aral-tankstations voorzien van deze ultrasnelle laadzuilen.

Snelle laadzuilen

De snelladers in Bochum hebben een vermogen van maximaal 160 kilowatt (kW) toe. Elektrische auto’s kunnen hiermee binnen zo’n zes minuten worden bijgeladen voor een afstand van honderd kilometer. Uiteraard verschilt dit per auto, model en laadtechnologie. De laadzuilen zijn klaar voor de toekomst. Het vermogen kan volgens Aral worden verdubbeld tot 320 kW. Er rijden nog geen auto’s rond die daarmee overweg kunnen. Mocht het wel zover zijn dan kunnen die binnen 10 tot 15 minuten worden bijgeladen tot 80 procent van hun accucapaciteit worden opgeladen. Het Aral takstation in Bochum biedt naast de twee ultrasnelle laadzuilen ook twee normale snelladers met een vermogen van 22 kW. Uiteraard wordt er alleen gebruik gemaakt van groene elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

Laadpas, app of webportaal

Klanten kunnen bij de laadzuilen betalen met hun laadpas of app. Eventueel kan er via de QR-code bij het laadstation ook via een mobiele betaalwebsite worden afgerekend met pinpas, creditcard of Paypal. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de ‘Fuel & Charge Card’ van Aral zelf.

Tankstation van de toekomst

Aral is bezig met een conceptstudie voor het “tankstation van de toekomst”. Dat is helemaal aangepast aan de toekomstige veranderingen in de mobiliteit. In Aral’s tankstation van de toekomst worden elektrische auto’s net zo snel opgeladen als auto’s met een verbrandingsmotor worden volgetankt met benzine, diesel, aardgas of misschien wel waterstof. Om een goed inzicht te krijgen in het toekomstige potentieel van een tankstation en alles wat er nog meer bij komt kijken, heeft Aral besloten om de snelle laadzuilen zelf te plaatsen en ook zelf te exploiteren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven