woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsJe kunt de Mini Electric straks bijna volledig personaliseren

Je kunt de Mini Electric straks bijna volledig personaliseren

Dit voorjaar moet de nieuwe Mini Electric bij de dealer staan. Dit wordt de tweede volledig elektrische auto van het BMW-concern. Qua ontwerp blijft deze auto, die geïnspireerd is op de oer-Mini, altijd iets speciaals. Omdat je de Mini Electric verregaand kunt personaliseren, kun je daar bovendien ook je eigen sausje aan toevoegen.

Iedere uitvoering is te personaliseren

Wat je bij veel auto’s ziet, is dat je ze wel kunt personaliseren maar dat die mogelijkheden alleen beperkt blijven tot de duurdere uitvoeringen of dat er een fikse meerprijs voor wordt berekend. Dat is bij de Mini Electric niet het geval zijn. Daar kun je bij de goedkoopste Basic-uitvoering bijvoorbeeld zonder meerprijs kiezen uit drie verschillende velgen en ook verschillende kleuren kiezen voor de carrosserie, het dak en de spiegels. Het is wel zo dat je bij de duurdere uitvoeringen van de Mini Electric nog meer te kiezen hebt maar wie de Mini Electric Basic kiest, heeft dus al heel wat keus om met een nagenoeg unieke Mini rond te rijden.

Uitvoeringen

Je kunt de Mini Electric overigens krijgen in de volgende uitvoeringen: Basic, Essential, Charged en Yours. Daarbij doet de Basic zijn naam eigenlijk geen recht toe want die is echt al behoorlijk compleet uitgevoerd. Hij heeft bijvoorbeeld standaard al een automatische airco in twee zones. De verwarming is voorzien van een warmtepomptechnologie en ook een bijverwarming is aanwezig. Zoals het bij een elektrische auto hoort heeft hij ook led-koplampen. Ook navigatie is standaard, evenals diverse online services met een speciale app. Met die app kun je ook allerlei gegevens zoals de accustatus van de Mini inzien en ook diverse zaken op afstand bedienen. Als je een duurdere uitvoeringen kiest, komen er steeds meer opties voor kleuren en velgen bij. Bovendien hebben al deze uitvoeringen weer iets unieks. De Charged heeft bijvoorbeeld speciale Mini Electric details en de Yours is voorzien van een glazen panoramadak en verlichte interieurpanelen.

Sportief autootje

De Mini Electric moet de elektrische tegenhanger van de Mini Cooper worden. Dat betekent dat we te maken hebben met een sportief en rap autootje. Hij kost weliswaar ruim 10.000 meer dan de goedkoopste variant van de goedkoopste Mini maar dan heb je ook wat. Want de elektromotor geeft zijn koppel bijvoorbeeld al vanaf nul toeren. De Mini Electric komt dankzij die 184 pk dan ook rap uit de startblokken en kan in 7,3 seconden naar 100 km/u accelereren. Omdat die rappe acceleratie makkelijk tot tractieproblemen kan leiden, is er voor de Mini Electric een nieuw antislipsysteem ontwikkeld. Qua topsnelheid zal de Mini Electric zijn meerdere in de Mini Cooper moeten erkennen. De topsnelheid van de elektrische Mini is namelijk begrensd op 150 km/uur.

Lager zwaartepunt

De Mini Electric heeft door de elektrische aandrijving heel ander karakter dan Cooper S. Bovendien krijgt hij ‘One-pedal driving’ zodat je met het gaspedaal ook al flink af kunt remmen. Maar ook qua wegligging zal de Mini Electric een heel ander karakter hebben dan de Mini’s met verbrandingsmotor. Dat heeft namelijk te maken met het gewicht en de verdeling daarvan. De accu, die de Mini Electric een actieradius van ruim 230 kilometer geeft, is in de bodem ingebouwd. Vanwege het gewicht van de accu weegt de Mini Electric 145 kg meer dan de driedeurs Mini Cooper S. Daar merk je qua prestaties op zich weinig van, omdat de elektromotor een gunstiger koppel heeft. Alleen kost die accu ook wat ruimte zodat de elektrische Mini een paar centimeter hoger is dan de Cooper S. Maar de gewichtsverdeling is dankzij de gunstige positie van de accu weer beter, het zwaartepunt ligt een paar centimeter lager.

https://www.facebook.com/MINI/videos/576898656221185/

 

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos