maandag, 28 november, 2022

Kia EV6 Standard Range 2WD

48.995

19/10/2022

Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking met de elektrische Kia Niro. De eerste generatie ging onder de naam e-Niro door het leven, de vernieuwde versie van Kia’s succesnummer heet Niro EV. Een klein verschil dus, ook onderhuids zijn de verschillen klein. Het uiterlijk heeft wel een update gekregen. Genoeg om het succes voort te zetten?

30/03/2022

De productieversie van de volgens Kia “baanbrekende” EV9 SUV komt volgend jaar op de markt. Dit maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf in een persbericht, inclusief meerdere fraaie beelden, wereldkundig. De Kia EV9 is de productieversie van de EV9 Concept. 

25/11/2021

Zo’n twee jaar geleden presenteerde Kia de Habaniro Concept, die we konden beschouwen als een hint op een volledig nieuwe Niro. Nu Kia deze week op de Seoul Mobility Show een ingrijpend vernieuwde Kia presenteert, zien we dat er inderdaad wat invloeden van de Habaniro in terug.

12/11/2021

Hoewel we min of meer hadden verwacht dat Kia gisterochtend de conceptauto EV9 zou onthullen, houdt de Koreaanse autofabrikant ons in spanning met wat teasers. Karim Habib, Kia’s hoofd design, onthulde dat de Concept EV9 op 17 november zijn werelddebuut zal maken op de LA Auto Show.

15/10/2021

De specificaties van de EV6 kennen we al omdat de Kia technisch en qua architectuur overeenkomt met de Hyundai Ioniq 5. Na een flinke rit door het Spaanse Andalusië weten we nu ook dat de EV6 een afwijkend rijkarakter heeft, en zelfs een enigszins andere marktpositie.

03/09/2021

Vorig jaar bedachten wij de nieuwe rubriek e-Trips. Toen gooide corona roet in het eten. Lockdown, en nog veel meer gedoe. Niet de beste gelegenheid om trips te maken. Om die rubriek toch maar van de grond te krijgen gingen we in onze vakanties met een elektrische auto op pad.

occasion

Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 350
  • Winter: 255

Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

Meer info op ev-database.nl.