donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSerieproductie Aiways U5 is gestart

  Serieproductie Aiways U5 is gestart

  Hij komt eraan, de U5 van Aiways. We konden er op de IAA al mee kennismaken, nadat er twee prototypes via de klassieke Zijderoute naar Europa waren gereden. De Europese homologatie kwam afgelopen najaar rond en komend voorjaar vindt de Europese lancering plaats.

  De Aiways U5

  Na de MG ZS EV wordt de U5 van Aiways de tweede elektrische auto die op de Europese wegen zal verschijnen. De U5 is een zogenaamde mid-size SUV. De exacte specificaties en prijzen volgen nog. Wat we wel weten is dat de U5 een 125 kW motor krijgt die de voorwielen aandrijft en een vloeistof gekoeld 65 kWh accupakket. Daarmee behaalt de Aiways U5 een actieradius van zo’n 500 kilometer volgens NEDC.

  Splinternieuwe fabriek

  De Aiways U5 wordt gebouwd in een splinternieuwe fabriek in Shangrao. Deze fabriek is in 14 maanden gebouwd, bijna net zo snel als Tesla’s Gigafactory 3. De fabriek vergde een investering van 1,73 miljard euro. De nieuwe Aiways-fabriek heeft een productiecapaciteit van 150.000 eenheden per jaar. Deze kan worden uitgebreid tot 300.000 per jaar. De fabriek in Shangrao bestaat uit een stempelfabriek, een carrosseriebedrijf, een spuiterij, een uniek assemblagecentrum voor accupakketten en een eindassemblage.

  Misschien dit jaar nog geleverd

  De eerste leveringen zijn al onderweg naar de Chinese kopers, de verkoop in Europa zal in april starten. De eerste auto’s voor de Europese markt worden naar verwachting in november gebouwd en kunnen met een beetje geluk dus nog dit jaar op naam worden gezet. Dat zou vanwege de bijtelling, die ook volgend jaar weer iets omhoog gaat, wel zo handig zijn.

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  1. Wat de aiways5 betreft max 320km/u
   Heel wat mensen niet tevreden over dit model heel veel problemen.
   Wij hebben de onze nu 1 jaar,via cardoen België gekocht.ook al 3x binnen geweest
   Lamp airbag blijft branden de radioposten verspringen van zender nog steeds niet opgelost…DAB radio werkt ook niet

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos