elektrische Subaru Evoltis

Eerste elektrische Subaru gaat Evoltis heten

Volgens berichten in de media zal de eerste elektrische auto van Subaru waarschijnlijk Evoltis gaan heten. De eerste elektrische auto van de Japanse autobouwer zal zijn wereldpremière beleven op de Tokyo Motor Show in oktober 2021. Men gebruikt voor de Evoltis het elektrisch voertuigplatform dat Subaru samen met Toyota heeft ontwikkeld.

Opvallend ontwerp

Volgens het magazine Carbuzz zou de Subaru Evoltis, die volgend jaar op de markt komt, wel eens een heel opvallend ontwerp kunnen krijgen. Dit in tegenstelling tot de meeste productieauto’s die er in de praktijk een stuk behoudender zijn dan de conceptcars die eraan ten grondslag lagen. Volgens Carbuzz zou de Evoltis dit in het oog springend ontwerp moeten krijgen om zich te onderscheiden van de rest van het leveringsprogramma van Subaru.

Gezamenlijke ontwikkeling

De Evoltis moet ongeveer even groot zijn als de Crosstrek Hybrid. Ook dat is overigens een gezamenlijke ontwikkeling is van Subaru en Toyota, waarbij men gebruik maakt van de hybridetechnologie van de Prius. Met dergelijke samenwerkingen willen beide groepen de ontwikkelingskosten verlagen. Het grote Toyota aarzelt nog steeds over de overstap naar volledig elektrische auto’s. Het veel kleinere Subaru zou de investering van een elektrisch platform misschien niet eens kunnen opbrengen.

Nog veel onduidelijk

Het is nog niet duidelijk waar Subaru de Evoltis aan zal bieden. Ook is het niet bekend of het nieuwe model op alle markten wel Evoltis zal heten. Wel is duidelijk dat de Japanners een paar jaar geleden de naamrechten in de VS hebben veiliggesteld.

Actieradius ongeveer 500 kilometer

Naar verluidt krijgt de Evoltis een actieradius van ongeveer 500 kilometer. Begin dit jaar gaf Subaru al een eerste preview van het model. Over de technologie van de Evoltis is tot nu toe weinig bekend. Het elektrische voertuigplatform zou geschikt moeten zijn voor “middelgrote en grote” auto’s, het eerste model zou een C-SUV moeten zijn – zoals de Evoltis dus. Er is nog geen woord gerept over specificaties als de mogelijke accucapaciteiten, laadcapaciteiten of motoropstellingen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven