Byton M-Byte E-SUV

BYTON bevestigt: serieproductie start eind 2019

Eerder deze maand organiseerde BYTON een open dag en vertelde daarbij ook meer over haar productieactiviteiten. De bezoekers kregen daar onder meer het nodige te zien van de nieuwe BYTON Nanjing-fabriek. Deze heeft een oppervlakte van 800.000 vierkante meter en vergde een investering van meer dan 1,4 miljard euro.

De bouw van de fabriek ging in september 2017 van start ging en is bijna voltooid. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de montage en inbedrijfstelling van de machines en installaties. In het derde kwartaal van 2019 wil men starten met de productie van de testauto’s. Daniel Kirchert, CEO en mede-oprichter van BYTON, gaf aan dat de “Nanjing-fabriek de beste apparatuur en productieprocessen ter wereld heeft. Het bedrijf werkt met de hoogste veiligheidsnormen en heeft een milieuvriendelijke productie”.

“Met de M-Byte wordt de toekomst van de mobiliteit werkelijkheid”

Kirchert vervolgt: “Dit zal ons in staat stellen om aan onze verwachtingen te voldoen. Belofte en inzet voor kwaliteit. Op weg naar serieproductie tegen het einde van het jaar, onze droom om de toekomst van de mobiliteit een nieuwe vorm te geven. Met onze eerste auto – de M-Byte – wordt dat werkelijkheid.”

Eigen accuproductie

BYTON vertrouwt op haar eigen accufabriek waar de accupacks worden geproduceerd en geassembleerd. De accucellen en -modules komen van de CATL terwijl Constellium de behuizing voor de accu’s levert. De medewerkers in de assemblagehal van BYTON zijn speciaal opgeleid en werken al enkele maanden aan een testproductie alvorens ze straks aan de slag gaan met de echte serieproductie van de accu’s.

Byton M-Byte E-SUV

Kijkje in het interieur van de M-Byte

BYTON gunde de belangstellenden ook een kijkje in het interieur van de M-Byte. Dat kenmerkt zich door slanke lijnen en harmonieuze kleuren en accenten. Dit zorgt voor een warme sfeer die een beetje aan een chique woonkamer doet denken.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven