Allego laadpalen Groningen Drenthe

Maar liefst 1000 extra laadpalen in provincie Groningen en Drenthe

Goed nieuws voor EV-rijders in de provincies Groningen en Drenthe. Allego BV mag in deze provincies maar liefst 1000 openbare laadpalen plaatsen, beheren en onderhouden. Deze laadpalen worden gevoed met honderd procent duurzame, in Nederland opgewekte energie.

De keuze voor Allego BV is de uitkomst van de aanbesteding van de provincies Groningen en Drenthe en 21 deelnemende gemeenten. De benodigde energie wordt geleverd door Holthausen Clean Energy. Door de grote omvang van het aantal laadpunten wordt de laadprijs gunstig, namelijk 29 cent per kWh inclusief BTW.

Groener en slimmer vervoer in Groningen en Drenthe

Beide provincies willen het vervoer groener en slimmer maken. Dat kan onder meer worden gerealiseerd door over te stappen op elektrische auto’s. Omdat het aantal elektrische auto’s gelukkig snel groeit ontstaat er ook een steeds grotere behoefte aan laadpalen. Om het overstappen naar elektrisch rijden te stimuleren vergroten de provincies Groningen en Drenthe het aantal publiek toegankelijke laadpalen met 1000 laadpalen. Deze hebben ieder 2 laadpunten zodat hiermee maar liefst 2000 laadpunten voor EV’s worden gerealiseerd. De plaatsing begint als snel, ze worden tussen 1 juli 2019 en 1 juli 2022 in de 21 deelnemende gemeenten geplaatst. In de provincie Groningen doen de gemeenten Appingedam, Groningen, Het Hogeland, Loppersum, Pekela, Oldambt, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde mee. In Drenthe zijn dat de gemeenten AA en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Vrije leverancierskeuze

Er is bij deze laadpalen een vrije leverancierskeuze van toepassing. Elektrische rijders kunnen vanaf eind dit jaar via hun laadpas hun eigen energieleverancier kiezen. Door de slimme technologie in de laadpalen kan elke energieleverancier straks stroom leveren via deze laadpalen. Elektrische rijders krijgen daarmee ook de mogelijkheid om stroom te gebruiken van bijvoorbeeld een zonnepark van een lokale energiecoöperatie.

Ook een laadpaal aanvragen?

Inwoners van de deelnemende gemeenten die niet over een eigen oprit beschikken, kunnen vanaf 1 juli makkelijk en snel online een laadpaal voor hun elektrische auto aanvragen. Dat kan via www.openbaarladen.nl. Dat geldt ook voor forenzen die hun elektrische auto op straat moeten parkeren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven