dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsKrijgt de Renault ZOE inderdaad een actieradius van bijna 400 kilometer?

  Krijgt de Renault ZOE inderdaad een actieradius van bijna 400 kilometer?

  De nieuwe Renault ZOE wordt binnenkort onthuld. Op het internet circuleert al een tijdje een aantal foto’s en de nodige informatie over de Renault’s compacte EV. In een Facebook-groep wordt verteld dat de nieuwe ZOE een rijbereik van 390 kilometer (WLTP) zou hebben.

  Dat is een waarde waarmee de nieuwe Renault ZOE wel eens een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie zou kunnen hebben. De huidige compacte EV’s – ook de modellen die binnenkort op de markt verschijnen – hebben over het algemeen een actieradius van 200 à 300 kilometer. De huidige generatie van de Renault ZOE  behoort tot de populairste compacte elektrische auto’s. Die positie zal door de grote actieradius van de nieuwe versie alleen maar worden verstevigd. Qua uiterlijk lijkt er gezien onderstaande foto’s niet al te gek veel te zijn veranderd. De voorzijde en met name de koplampen zijn wat scherper vormgegeven. Van de achterzijde is behalve bovenstaande foto nog niet veel bekend.

   

  Belangrijkste verschil zit onder de motorkap

  Er zijn nog meer gegevens genoemd. Als die kloppen dan zit het grootste verschil toch echt onder de motorkap. De informatie die we hier noemen is niet officieel en ook niet bevestigd maar lijkt behoorlijk geloofwaardig. Het motorvermogen zou stijgen van 88 naar 100 kW, de capaciteit van het accupakket stijgt van 41 naar 52 kWh. Daarmee zouden niet alleen betere prestaties maar ook een actieradius van 390 kilometer (WLTP) mogelijk moeten zijn. Ook wordt er vermeld dat de nieuwe generatie van de Renault ZOE met gelijkstroom (100 kW) kan worden geladen. In verband daarmee zal de auto worden voorzien van een CSS-aansluiting. Verder zou de nieuwe ZOE standaard worden uitgerust met LED-koplampen en wordt ook het interieur opgewaardeerd. Er wordt gesproken over een 9,3 inch touchscreen met het Renault EasyLink-systeem. Ook bij de nieuwe ZOE schijn je het accupakket te kunnen huren.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos