zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsXPeng gaat waarschijnlijk nog dit kwartaal de Nederlandse markt op

  XPeng gaat waarschijnlijk nog dit kwartaal de Nederlandse markt op

  Als er een Chinees automerk is dat de Europese markt op zou kunnen schudden, dan is het Xpeng wel. De elektrische auto’s van Xpeng zijn nu alleen in Noorwegen te koop. Men zegt dit kwartaal ook in Nederland van start te willen gaan.

  UPDATE: De eerste Nederlandse Xpeng Experience Store wordt op 10 maart geopend!

  Xpeng is voor het opzetten van een verkoop- en onderhoudsnetwerk in Nederland een samenwerking met dealerorganisatie Emil Frey NV. Voor wie niet zo bekend is in de autobranche: Emil Frey is een Zwitsers bedrijf waarvan de Nederlandse tak eigenaar is van een flink aantal Nederlandse dealerbedrijven: Nefkens Peugeot/DS/Citroën/Opel, Visser Peugeot, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi/SEAT/ŠKODA, De Bois Honda, Emerpark Citroën/DS, Terwolde Renault. /Dacia en Hyundai Wittenberg.

  Experience Stores

  Emil Frey NV zal Xpeng helpen bij het opzetten van een Nederlands netwerk. Xpeng wil met Emil Frey een aantal ‘experience stores’ en een servicenetwerk opzetten. De eerste experience store opent volgende maand al, in de zojuist gereedgekomen Westfield Mall in Leidschendam, het grootste winkelcentrum van Nederland. Ook zal Emil Frey voor Xpeng in ons land een service- en distributienetwerk opzetten.

  P7 sedan

  Het eerste model dat Xpeng in Nederland aan zal gaan bieden, is de 4,88 meter lange P7. Deze sedan heeft een accucapaciteit van 80 kWh en een actieradius van ongeveer 550 km. Aansluitend zullen ook andere modellen volgen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos