donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsNieuwe Lexus sportwagen krijgt solid-state accu’s

  Nieuwe Lexus sportwagen krijgt solid-state accu’s

  Lexus onthulde nieuwe beelden van een elektrische sportwagen. Deze moet het boegbeeld van het ambitieuze elektrificatieprogramma van het Japanse automerk worden. Lexus heeft hem zelfs al min of meer benoemd tot opvolger van de iconische LFA.

  Elektrificatieplannen

  Toyota’s luxedochter Lexus plant vier nieuwe elektrische auto’s. Een daarvan is een sportwagen, waarvoor de Japanners nu nieuwe foto’s, animaties en de eerste informatie over de aandrijflijn hebben vrijgegeven. De nieuwe sportwagen vormt het boegbeeld van de plannen van Lexus om in 2030 op de Europese, Chinese en Amerikaanse markten volledig over te stappen op volledig elektrische voertuigen. Wereldwijd zullen de modellen met verbrandingsmotor in 2035 zijn uitgefaseerd.

  In tegenstelling tot Toyota heeft Lexus al een volledig elektrisch model beschikbaar in de vorm van de UX300e. Deze staat op een platform dat is afgeleid van een bestaand Corolla-platform.

  Lexus onthulde ook ontwerpstudies voor een grotere SUV en een reeks middelgrote modellen in de vorm van een sedan, stationcar, shooting brake en cabriolet. De eerstvolgende stap in de elektrificatieplannen is de introductie van de Lexus RZ. Dit middelgrote elektrische SUV komt dit jaar op de markt en zal zijn platform delen met de Toyota bZ4x en Subaru Solara.

  Nieuwe designtaal

  De beelden van de conceptcar geven ook een mooi voorproefje van de designtaal van de volgende generatie van Lexus. Ondanks de elektrische aandrijflijn zal de coupé een klassieke sportwagen look krijgen, met een lange motorkap en een vrij ver naar achteren geplaatste cabine, net als de LFA.

  Elektrische sportwagen Lexus

  Solid-state accu voor actieradius tot 700 kilometer

  Lexus omschrijft het voertuig als een volledig elektrische sportwagen van de volgende generatie. Waar de Lexus LFA de technologie van de verbrandingsmotor tot het uiterste benutte, zal deze nieuwe Lexus sportwagen ook een platform vormen voor de allernieuwste innovaties op het gebied van elektrisch rijden, waaronder de nieuwe solid-state accutechnologie. Akio Toyoda, president-directeur van Toyota bevestigde althans dat deze nieuwe sportauto daar gebruik van zal maken. Dat wil zeggen: zodra de technologie voldoende is gevorderd om in een productieauto te kunnen gebruiken.

  Accu’s met vaste elektrolyt in plaats van vloeibare elektrolyt worden verondersteld veiliger en veel krachtiger te zijn dan de huidige accutechnologie. Maar ze zijn nog niet klaar voor serieproductie. Moederbedrijf Toyota wordt onder de autofabrikanten beschouwd als een pionier op het gebied van solid-state accu’s, maar heeft nog geen concreet tijdschema aangekondigd voor het gebruik ervan.

  Lexus sportwagen elektrisch

  Lexus mikt bij die nieuwe sportwagen op een acceleratie van 0 naar 100 km/u in amper 2 seconden en een actieradius van zo’n 700 kilometer. Die actieradius zou natuurlijk wel eens een stuk lager kunnen zijn als we uitgaan van de meer realistische EPA- of WLTP-norm uitgaan.

  Nieuw niveau van rijplezier

  Door het potentieel van elektrificatie ten volle te benutten wil Lexus de klanten een nieuw niveau van rijplezier bieden. Dat zal gebeuren door rijcomfort te combineren met een stuur-, gas- en remrespons die “perfect is afgestemd op de intenties van de bestuurder”. Lexus geeft nog niet meer prijs over het model. Ook valt het nog te bezien wanneer hij precies op de markt komt. Het feit dat de elektrische sportwagen een solid-state accu zal hebben, doet vermoeden dat hij op zijn vroegst in het midden van het decennium op de markt zal komen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos