Proef met elektrische Hyundai deelauto’s in Utrecht

elektrische Hyundai deelauto’s in Utrecht

Bewoners van een Utrechts appartementencomplex in Utrecht kunnen gebruik maken van twee elektrische deelauto’s van Hyundai. Onder de naam Mocean lanceert de Koreaanse autofabrikant zijn eerste eigen autodeelproject. Hyundai werkt hierbij samen met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar.

Ioniq 5 als deelauto

Hyundai lanceerde Mocean al eerder in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nu is dus ook Nederland aan de beurt. De bewoners van de 125 appartementen in nieuwbouwproject Greenville in de wijk Leidsche Rijn kunnen, als ze een abonnement hebben afgesloten, gebruik maken van twee elektrische Ioniq 5’s. Ze kunnen deze eenvoudig reserveren via de Mocean app. Ideaal voor als ze even snel naar het centrum van Utrecht willen, boodschappen gaan doen of een langere rit willen maken.

Hyundai Mocean deelauto’s in Utrecht

Mocean

Het project is een pilot en duurt drie jaar. Hyundai en We Drive Solar willen het project daarna uitbreiden naar meer woonwijken in Utrecht én andere Nederlandse steden. Het autodeelproject wordt beheerd door Hyundai’s mobiliteitsdienst Mocean. De Koreaanse autofabrikant werkt hiervoor samen met We Drive Solar, specialist in innovatieve oplossingen voor mobiliteit en energiesystemen.

‘Met Mocean toont Hyundai opnieuw zijn leiderschap op het gebied van toekomstige mobiliteitsoplossingen’, zegt Tjalling Hollander, Managing Director van Hyundai Motor Nederland. ‘Dit autodeelproject is het perfecte voorbeeld van hoe Hyundai zijn mobiliteitsdiensten verbindt aan zijn geëlektrificeerde modellen om zo de samenleving te helpen zich duurzaam te ontwikkelen.’

We Drive Solar

We Drive Solar heeft al de nodige ervaring met deelautoprojecten. Met dit mobiliteitsaanbod streeft We Drive Solar naar een autoluwe, leefbare woonomgeving. Ook wil men op deze manier de transitie

Mocean: elektrische Hyundai deelauto’s in Utrecht

Energiesysteem van de toekomst

De volgende fase van het Mocean-project in Utrecht is het inzetten van de Ioniq 5 als bi-directionele auto. De accu’s van de elektrische deelauto’s kunnen dan via V2G (vehicle-to-grid) worden ingezet voor de opslag van duurzame energie. De energie in de accu van de auto’s kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Door de deelauto’s, laadpalen en zonnepanelen optimaal te laten samenwerken, wil We Drive Solar in Utrecht uiteindelijk het energiesysteem van de toekomst bouwen.

Vorig artikelVan Mossel en VER gaan samen elektrische rijders ondersteunen
Volgend artikelXPeng gaat waarschijnlijk nog dit kwartaal de Nederlandse markt op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in