Volkswagen e-Performance Golf R

Volkswagen showt e-Performance Golf R op Ice Race-evenement

Volkswagen presenteerde afgelopen weekend op het GP Ice Race-evenement in Oostenrijk een elektrische, vierwiel aangedreven conceptcar, genaamd e-Performance Golf R. Deze auto is uitgerust met de technologie die de basis vormt voor toekomstige elektrische auto’s van het R-merk van Volkswagen.

Doorontwikkeling van ID R racewagen

De e-Performance Golf R is een de verschillende sportieve auto’s die Volkswagen tijdens dit evenement demonstreerde. Het GP Ice race-evenement speelde zich af rond een ijscircuit op een bevroren vliegveld in Zell am See. Het Golf R-concept wordt door Sven Smeets van VW Motorsports omschreven als “een blik op de toekomst”. Hoewel er geen technische details van de e-Performance Golf R zijn vrijgegeven, is het een ontwikkeling van de bekende ID R racewagen, uitgevoerd met een verder ontwikkelde tweemotorige aandrijflijn. Volkswagen zal de e-Performance Golf R inzetten als “ambassadeur voor toekomstige prestatievoertuigen voor Volkswagen R”. Zoals bekend werkt de R-divisie aan een high performance-versie genaamd ID 3 R. Deze wordt naar verwachting in 2024 op de markt gebracht.

Er komt nog meer!

Jost Capito, manager van de Volkswagen R-divisie, is de eR1 niet gebouwd conform de regels van de racewereld. Het is ook niet de bedoeling is om ermee te racen. Volkswagen gaat hem gebruiken om ervaring op te doen met elektrische prestatie-auto’s en om leuke dingen te doen met de auto om de technologie te laten zien”. Dat betekent dat hij op diverse promotionele evenementen in zowel Europa als de VS te zien zal zijn. Capito zei dat de eR1-naam bewust is gekozen om te benadrukken dat “er meer zal zijn. Als we de 1 noemen, dan zal er ook een 2 komen.”

Volkswagen eR1

De basis van de e-Performance Golf R is de Golf GTI TCR. We zien in ieder geval overeenkomsten wat betreft de rolkooi, de verlengde spatborden, de opvallende splitter en de aerodynamische sideskirts. Volkswagen gaf de eR1 een flinke achtervleugel waardoor er geen minsverstand over zal bestaan dat dit een hele sportieve auto is. Volkswagen gebruikte voor de  e-Performance Golf R de 671 sterke aandrijflijn van de ID R ‘hillclimb’ racewagen en bouwde deze om naar vierwielaandrijving.

Deelname aan E-TCR categorie nog niet bekend

Het is niet bekend of de aandrijflijn van deze elektrische Golf R ook de aandrijflijn voor een toekomstige elektrische toerwagen op basis van ID 3 R is en of die in de komende E-TCR categorie gaat racen. Sven Smeets zei dat er nog geen beslissing is genomen om aan die serie deel te nemen. Wel vertelde hij dat er belangstelling is voor de nieuwe elektrische toerwagencategorie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven