Volkswagen ID.3

Volkswagen opent orderboek voor ID.3

Als je wilt, kun je nu al een van de eerste productieplekken voor de elektrische Volkswagen ID.3 reserveren. Zo heet namelijk de eerste écht elektrische Volkswagen. Dus geen Volkswagen die geëlektrificeerd is zoals de e-Golf, maar eentje die helemaal gebouwd is op het nieuwe platform dat Volkswagen speciaal voor haar nieuwe generatie elektrische auto’s heeft ontwikkeld.

Volkswagen ID.3 1ST

Vandaag opende Volkswagen tijdens een evenement in Berlijn dus de orderboeken voor de Volkswagen ID.3. Deze zal uiteindelijk leverbaar zijn met drie ranges die afhankelijk van het gekozen accupakket een actieradius hebben van 330 tot 550 kilometer. Speciaal voor de vroegboekers is er een speciale uitvoering. Dit is de luxe ID.3 1ST, deze heeft een actieradius van 420 kilometer. Dit actiemodel wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd en heeft een extra complete standaarduitrusting. Zo krijgt de ID.3 1ST niet alleen een aantal specifieke 1ST-designelementen maar ook lichtmetalen velgen, airconditioning, DAB+ en hightech voice control.

Design

Er is de afgelopen dagen nogal wat te doen geweest over het design. Dat was tot nu toe niet heel erg duidelijk omdat we het met foto’s van een gecamoufleerd voertuig moesten doen. De video, die Volkswagen voor de perspresentatie van vandaag had vervaardigd, bleek te zijn uitgelekt. Daardoor was er de afgelopen dagen hier en daar al een enkele foto te zien. Volkswagen zal de definitieve ID.3 pas in september onthullen maar op de officiële foto’s die er nu zijn vrijgegeven, is duidelijk dat ook de ID.3 qua design een typische Volkswagen is. Het ontwerp is uiterst harmonieus en vertoont ook wat trekjes van de VW Golf.

Prijzen

De Volkswagen ID.3 1ST zal leverbaar zijn voor minder dan € 50.000. Daarmee is deze uitvoering ook voor zakelijke rijders interessant vanwege de lage bijtelling van 4%, die volgend jaar waarschijnlijk van toepassing is. Later, als er meer uitvoeringen van de ID.3 beschikbaar zijn, zal de vanafprijs volgens Volkswagen onder de € 40.000 komen.

Gratis onderhoud

Ook interessant is de zes jaar gratis onderhoud en APK, die bij de Volkswagen ID.3 hoort. Hiermee wil Volkswagen elektrisch rijden bereikbaar maken voor een groot publiek. Dit aanbod is overigens uniek voor de Nederlandse markt.

Helemaal CO2-neutraal

Rijden met de Volkswagen ID.3 kan helemaal CO2-neutraal. Niet alleen om de elektrische auto geen CO2 uitstoot, maar ook omdat iedere ID.3 door Volkswagen CO2-neutraal wordt geproduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van energie uit hernieuwbare bronnen. Eventuele onvermijdbare emissies worden gecompenseerd via gecertificeerde klimaatprojecten. Ook de energie voor het rijden is CO2-neutraal. Je kunt via Volkswagen Nederland verschillende (snel)laad-abonnementen op groene stroom afsluiten.

Zo kun je jouw VW ID.3 reserveren

Als jij nu al een productieplaats voor een Volkswagen ID.3 1ST wilt reserveren, dan kun je gewoon naar de website van Volkswagen gaan. Hier vul je alle benodigde gegevens in. Ook word je gevraagd om een registratiebetaling van € 1.000 te voldoen. Zodra dat is gebeurd, is jouw reservering definitief. De gemaakte reserveringen kunnen later dit jaar worden omgezet in een definitieve order. Wacht niet te lang, er zijn op dit moment slechts 30.000 productieplaatsen beschikbaar.

Update 9 mei

Het aantal reserveringen voor de VW ID.3 overtreft alle verwachtingen! Er zijn tot nu toe 10.000 reserveringen binnengekomen. De website van Volkswagen heeft moeite om alle aanvragen te verwerken!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven