Albert Heijn bezorgt met elektrische VW Crafters

Albert Heijn gaat in Amsterdam bezorgen met elektrische Volkswagen Crafters

Onze hoofdstad staat deze dagen niet alleen in het teken van voetbal. Amsterdam kondigde vorige week namelijk ook aan dat de hoofdstad met ingang van 2030 alleen nog maar toegankelijk zal zijn voor elektrisch aangedreven auto’s. Dit bericht veroorzaakte nogal wat beroering. Een emissievrije hoofdstad is voor de gezondheid van de Amsterdammers echter geen verkeerd streven.

Luchtvervuiling

De luchtvervuiling heeft namelijk een behoorlijk negatieve invloed op de gezondheid en de levensverwachting van de Amsterdammers. Met het Actieplan Schone Lucht wil het Amsterdamse stadsbestuur de levensverwachting van de Amsterdammers, die door de luchtvervuiling nu een jaar korter is, met drie maanden verlengen. Hopelijk realiseren de Amsterdammers zich dat het natuurlijk veel beter voor het hoofdstedelijke milieu is als zij niet tot 2030 wachten maar binnenkort al een elektrische auto aanschaffen.

Elektrisch vervoer

Grootgrutter Albert Heijn laat goed zien dat je ook nu al over kunt stappen op elektrisch vervoer. Het bedrijf heeft voor de bezorgdiensten in onze hoofdstad namelijk 25 elektrische Volkswagen Crafters in gebruik genomen. Deze bestelwagens zijn afkomstig uit het eigen wagenpark en zijn door Orten Electric Trucks voorzien van een elektrische aandrijflijn. Dit gebeurde in samenwerking met specialist EFA-S (ElektroFahrzeuge Stuttgart), een bedrijf dat ook voor andere opdrachtgevers grote aantallen bestelwagen en trucks heeft geëlektrificeerd. Het laadvermogen van de elektrisch aangedreven VW Crafters bedraagt ongeveer 1300 kilo terwijl ook de actieradius van circa 130 kilometer uiteraard meer dan voldoende is voor bezorgdiensten in stedelijk gebied.

Thuisbezorging per 2025 emissievrij

Albert Heijn zet hiermee een mooie stap om haar klanten schoon en stil te beleveren. Dat past ook helemaal bij het concept-klimaatakkoord, waarin de thuisbezorging per 2025 voor het grootste deel emissievrij moet zijn. Albert Heijn gaat op weg daarheen nog meer emissievrije voertuigen niet alleen deze 25 omgebouwde elektrische Crafters inzetten.

Winkels emissievrij bevoorraden

Ook zet Albert Heijn stappen met betrekking tot het emissievrij bevoorraden van de winkels. Albert Heijn is al enige tijd druk bezig met de voorbereidingen om schoon en stil te beleveren. Samen met DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO wordt er getest of de supermarkten kunnen worden bevoorraad met elektrische trucks. Albert Heijn heeft daarmee een Europese primeur. Er worden namelijk niet alleen volledig elektrische trucks maar ook plug-in-hybride trucks gebruikt. Albert Heijn heeft zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk relevante technische, operationele, financiële en organisatorische aspecten voor emissievrije bevoorrading van supermarkten te testen. Zo kan er worden vastgesteld of het in de toekomst mogelijk is om de binnensteden emissievrij te bevoorraden.

Albert Heijn to go wil gaan bezorgen met e-bikes

Omdat er steeds meer maaltijden online worden besteld, wil Albert Heijn ook daar op inspelen. Het bedrijf wil een samenwerking aangaan met Albert Heijn to go en Thuisbezorgd.nl. Op die manier kunnen consumenten genieten van hun favoriete Albert Heijn to go-producten, ook als ze niet in de buurt van een winkel zijn. Albert Heijn to go maakt daarvoor een selectie van de populairste producten uit het Albert Heijn to go-assortiment. Deze worden vanuit twee locaties gratis per e-bike bezorgd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven