Volkswagen, Group Bertrand en Allego gaan in Frankrijk 15 snellaadstations realiseren

Volkswagen, Group Bertrand en Allego gaan in Frankrijk 15 snellaadstations realiseren

Alweer goed nieuws over de ‘laadpaalwoestijn’, zoals Frankrijk vanwege schaarse aantal werkende snelladers wel eens wordt genoemd. In samenwerking met Volkswagen Group France zal Allego snellaadstations installeren bij 15 restaurants van Groupe Bertrand in Frankrijk.

Laadpaalwoestijn

Frankrijk is nog steeds een lastig land voor elektrische rijders. Er zijn al niet al te veel snellaadstations, en als die er zijn is de kans dat een of meer laadzuilen buiten werking zijn, behoorlijk groot. Daardoor was het soms zelfs amper mogelijk om met een elektrische auto naar Parijs te rijden, zonder dat je ergens lange tijd aan een normale AC-lader moest gaan laden.

Gelukkig heeft Tesla sinds kort een aantal Supercharger locaties in Frankrijk  voor andere merken opengesteld. Ook gaat de Sanef Group tientallen nieuwe snellaadstations realiseren bij de rustplaatsen langs de snelwegen in Noord-Frankrijk. Daarnaast breiden grote exploitanten als Allego, Ionity, Fastned en Shell Recharge hun netwerk in Frankrijk gelukkig ook gestaag uit.

High power chargers (HPC’s) of hyperchargers?

Op iedere locatie zal Allego over het algemeen twee tot vier HPC-oplaadpunten en minstens één AC-oplaadpunt plaatsen. Men noemt in het persbericht niet welke laadzuilen men exact zal installeren, en ook niet welke locaties het betreft. Uit de rendering die op de website van Allego wordt gepubliceerd, kunnen we opmaken dat men waarschijnlijk laadzuilen van het type Alpitronic Hypercharger HYC300 zal gaan gebruiken. Dit zijn echter snelle ‘hyperchargers’. Omdat het persbericht het over HPC’s in het algemeen heeft, is het niet duidelijk of alle snellaadzuilen op de 15 locaties dergelijke hyperchargers zijn, of dat men ook een aantal ‘normale’ HPC’s zal installeren. Men maakte overigens ook niet bekend wanneer de (eerste) laadstations operationeel zullen zijn.

Samenwerking

Groupe Bertrand is een van de grote spelers in de Franse horeca. Het concern is met bekende namen als Hippopotamus, Léon, Volfoni en Au Bureau actief op het gebied van restaurants, brasserieën en catering en heeft in totaal meer dan 30.000 mensen in dienst. Olivier Bertrand, CEO van Groupe Bertrand: “Wij zijn er trots op dat wij dit belangrijke partnerschap kunnen ondertekenen. Gezien de evolutie van onze planeet is er een rol weggelegd voor de gastvrijheid en haar ecosysteem. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid om onze negatieve impact te verminderen. Onze plaatsen zijn plaatsen van uitwisseling die de Franse burgers kunnen ondersteunen in deze overgang,”

Volkswagen Group France wil graag deelnemen aan het door de Franse regering gesteunde HPC-programma. Om aan de voorwaarden daarvoor te voldoen is men een partnerschap met Allego. Groupe Bertrand is natuurlijk weer een heel logische partner voor de locaties van de snellaadstations.

“Volkswagen Group France is verheugd om actief deel te nemen aan de uitbreiding van het oplaadnetwerk in Frankrijk binnen de merken van Groupe Bertrand, dankzij onze samenwerking met Allego. Aangezien Groupe Bertrand dezelfde waarden deelt van ecologische transformatie, zijn we trots om samen met hen een nieuwe steen te leggen van onze New Auto Strategy,” zegt Luc Chausson, VGF Strategic Projects Director. “We kijken uit naar de opening van het eerste laadstation op de locaties van Groupe Bertrand.”

‘Geweldige aanvulling’

Mathieu Bonnet, CEO van Allego: “We zijn verheugd om samen te werken met Groupe Bertrand omdat dit voortbouwt op de missie van onze bedrijven om geschikte EV-laadoplossingen op het juiste moment en op de juiste plaats aan te bieden. Gezien het uitgebreide netwerk van Groupe Bertrand in heel Frankrijk, zal deze overeenkomst een geweldige aanvulling zijn op het netwerk dat we momenteel aan het uitrollen zijn en helpen bij het realiseren van een solide netwerk van HPC-laadoplossingen in het hele land”.

Hij vervolgt: “Dit partnerschap getuigt ook van het leiderschap van het Groupe Bertrand-team, dat erkent dat de elektrificatie van het wegtransport niet langer een abstract concept is, maar een lange termijn oplossing voor een van de dringendste problemen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd: de klimaatverandering.”

Vorig artikelGaat de elektrische stationwagen van Volkswagen inderdaad ID.7 Tourer heten?
Volgend artikelAlbert Heijn gaat in Den Haag uitsluitend elektrisch bevoorraden en bezorgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in