maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsGaat de elektrische stationwagen van Volkswagen inderdaad ID.7 Tourer heten?

  Gaat de elektrische stationwagen van Volkswagen inderdaad ID.7 Tourer heten?

  We komen langzamerhand steeds meer te weten over de elektrische stationwagen van Volkswagen. Die werd door Volkswagen eerder Space Vizzion genoemd, later ook Aero. Het heeft er momenteel alle schijn van dat de elektrische tegenhanger van de Passat de naam ID.7 Tourer zal dragen.

  Europees Octrooibureau

  Toegegeven, hier zijn we niet zelf achter gekomen. Het is namelijk het resultaat van een sterk staaltje onderzoekswerk waaruit naar voren is gekomen dat het Europees Octrooibureau op 17 mei 2022 de naam “ID.7 Tourer” in haar lijst met beschermde productnamen heeft opgenomen. Dit betekent dat deze naam beschermd is en niet door andere bedrijven mag worden gebruikt. Eerder deed Volkswagen dit ook al met de namen ID.1 tot en met ID.9.

  VW Space Vizzion ID.7 Tourer stationwagen

  Van Space Vizzion naar Aero en ID.7

  Het is niet de eerste keer dat Volkswagen haar elektrische stationwagen een nieuwe naam geeft. In 2019 presenteerde Volkswagen de ID. Space Vizzion stationwagen studieauto. Die ID. Space Vizzion had een vermogen van 250 kW, een 82 kWh accupakket en, dankzij het aerodynamisch ontwerp, een WLTP-actieradius van bijna 600 kilometer. Volgens het merk uit Wolfsburg zou de Space Vizzion in 2021 zijn debuut maken.

  In 2020 werd duidelijk dat dat niet ging lukken. In plaats daarvan onthulde Volkswagen een nieuwe naam, de Aero, wat een sedan is. Ook schoof het de introductie van de elektrische stationwagen door naar 2023. Een jaar later had Volkswagen-directeur Herbert Diess het plots over de Volkswagen ID.6. Dit vond men toen merkwaardig, aangezien er in China al elektrische Volkswagen SUV’s met die naam worden verkocht.

  VW Aero - ID.7 Tourer stationwagen

  VW ID.7 als stationwagen én sedan

  Dat de elektrische Passat daarom de naam ID.7 zal dragen lijkt daarom niet anders dan logisch. Het vermoeden is nu dat Volkswagen twee verschillende ID.7’s zal introduceren, een sedan en een stationwagen. Beide komen, zoals we uit de aanduiding ”ID” kunnen opmaken, uiteraard op het bekende MEB-platform te staan. De sedan zal door het leven gaan als de VW ID.7, terwijl de stationwagen de naam ID.7 Tourer krijgt. Hoe logisch kan het zijn. Naar verwachting mogen we de ID.7 Tourer, als die inderdaad zo gaat heten, ergens in 2024 verwachten.

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos