donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsNog meer Tesla Supercharger-locaties beschikbaar voor andere merken

  Nog meer Tesla Supercharger-locaties beschikbaar voor andere merken

  In het kader van een pilot stelde Tesla eind 2021 een aantal Superchargers open voor elektrische auto’s van andere merken. Eerst op een aantal locaties in Nederland, begin dit jaar breidde men de pilot uit naar een aantal Superchargers in Noorwegen en Frankrijk. Tesla breidt de pilot nu uit naar andere Europese landen.

  Voortaan kunnen elektrische auto’s van andere merken dan Tesla nu ook opgeladen bij een aantal Superchargers in Oostenrijk, België, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor dienen de auto’s wel over een CCS-aansluiting te beschikken. Tesla maakte dit bekend via een persbericht en via zijn “Tesla Charging” Twitter-account, waarop nieuws te vinden is over het eigen snellaadnetwerk en andere laadthema’s van het bedrijf.

  Tweede openbare Europese snellaadnetwerk

  In deze volgende fase is de pilot uitgebreid met maar liefst 80 nieuwe locaties uitgebreid. In totaal zijn er in Europa nu meer dan 200 Supercharger-locaties met in totaal 2900 oplaadpunten voor andere merken beschikbaar. Daarmee is het openbare deel van het Supercharger-netwerk van Tesla opeens het één na grootste openbare snellaadnetwerk van Europa geworden. Er zijn nu al veel Superchargers langs de routes naar de vakantielanden beschikbaar. Alleen in Duitsland nog niet. Of men daar ook Superchargers voor andere merken open gaat stellen, is nog maar de vraag. Waarschijnlijk heeft men daar nog een uitdaging bij de Duitse ijkingsinstanties, die behoorlijk strenge eisen stellen.

  Tesla-CEO Elon Musk verklaarde dat men een wereldwijde release van het Supercharger-netwerk voor andere merken heeft gepland. Om te voorkomen dat die stations overbelast raken, zullen er de komende drie jaar meer nieuwe Superchargers worden geïnstalleerd.

  Tesla-app

  Om te zien welke Supercharger-locaties voor andere merken zijn opengesteld, kun je gebruik maken van de Tesla-app. Die heb je ook nodig om van de Superchargers gebruik te kunnen maken. Je betaalt dan wel het ‘gastentarief’, wat ongeveer het dubbele van het normale tarief is. Als je via de Tesla-app een abonnement neemt – dat kost € 12,99 per maand – betaal je hetzelfde tarief als de Tesla-rijders. Daarnaast berekent Tesla een ‘idle fee’ om laadpaalkleven te voorkomen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos