Vattenfall laadpalen Noord-Brabant Limburg

Vattenfall plaatst duizenden laadpalen in Limburg en Noord-Brabant

De aanbesteding voor het plaatsen van maximaal achtduizend openbare laadpunten in de provincies Noord-Brabant en Limburg is gewonnen door energieleverancier Vattenfall. De nieuwe laadpalen moeten de verdere elektrificatie van het wagenpark in de zuidelijke provincies mogelijk maken.

Nieuwe locaties laadpalken ‘proactief’ bepaald

De nieuwe laadpalen komen er al snel, het project moet in 2024 worden opgeleverd. Vattenfall zal samen met de provincies, gemeenten, inwoners en Enexis Netbeheer bepalen waar de laadpalen moeten komen. Dit moet op ‘proactieve’ wijze gebeuren, ‘op basis van de verwachte behoefte aan palen’. Om de beste locaties voor de laadpalen te bepalen gaat de energieleverancier samenwerken samen met de Technische Universiteit van Eindhoven en de Hogeschool van Amsterdam. Met het speciaal ontwikkelde SparkCity-model kan men de laadpaalbehoefte binnen een straal van 250 meter bepalen.

Laadpleinen

Vattenfall gaat met sommige gemeentes overleggen of er op sommige extra drukke plekken laadpleinen nodig zijn.

Slim laden

Er is in de nieuwe aanbesteding ook veel ruimte voor innovaties op de laadpalen. Dat kan bijvoorbeeld slim laden met Flexpower zijn. Deze methode past Vattenfall al in Amsterdam toe om te kunnen inspelen op extra zon- of windstroom bij mooi weer.

Vrije keuze energieleverancier

Ook zal Vattenfall een vrije keuze van energieleveranciers aan de laadpaal bieden. Dit nieuwe concept is ontwikkeld door Enexis Netbeheer en dochteronderneming Enpuls.

Handsfree laden & betalen

Een ander initiatief dat wordt ontwikkeld in Noord-Brabant en Limburg, is het handsfree laden en betalen, dus zonder laadpas.

Ook zelf aanvragen

Volgens het persbericht van Vattenfall kunnen autobezitters ook zelf een laadpaal aanvragen als ze geen eigen oprit hebben. Deze aanvragen lopen vermoedelijk via de 65 gemeenten in Noord-Brabant en Limburg.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven