maandag, 26 september, 2022
Meer...

  Tesla Model X Dual Motor

  110.000

  29/08/2022

  Tesla zal de Model Y vanaf december ook aanbieden met alleen achterwielaandrijving. Na de recente prijsstijgingen is de Tesla Model Y met achterwielaandrijving een welkome, betaalbaardere aanvulling op het programma van de Amerikaanse autofabrikant. Bovendien heeft ook deze instapversie een prima basisuitrusting.

  18/08/2022

  Onlangs bereikte ons al het nieuws dat het grote Chinese BYD accucellen aan de Tesla Gigafactory bij Berlijn zou leveren. Toen was nog even de vraag wat Tesla daarmee van plan was. Het schijnt nu dat Tesla die LFP-accu’s wil gebruiken voor een instapmodel van de Model Y.

  13/08/2022

  Voor degene die wat meer feestvreugde wenst in het rijgedrag van de Model Y biedt Tesla nu de Performance variant aan. Loeisnel, redelijk hard geveerd, maar helaas zonder Drift Mode.

  12/08/2022

  Het waarheidsgehalte van hetgeen Elon Musk op Twitter beweert, ligt helaas niet altijd even hoog. Met name als het gaat over de productie van nieuwe modellen. Musk houdt dan bijna altijd heel onopvallend een slag om de arm. Maar zijn laatste tweet over de Semi was opeens heel stellig en concreet.

  30/06/2022

  Met de opening van de nieuwe Supercharger-locatie in het Franse Avignon heeft Tesla in totaal 800 snellaadlocaties in Europa operationeel, verdeeld over 30 landen. Wereldwijd exploiteert Tesla inmiddels bijna 9.000 Supercharger-locaties. In Nederland zijn de 38 Superchargerlocaties samen goed voor ruim 650 snellaadpunten.

  19/05/2022

  In het kader van een pilot stelde Tesla eind 2021 een aantal Superchargers open voor elektrische auto’s van andere merken. Eerst op een aantal locaties in Nederland, begin dit jaar breidde men de pilot uit naar een aantal Superchargers in Noorwegen en Frankrijk. Tesla breidt de pilot nu uit naar andere Europese landen.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 545
  • Winter: 405

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.