Toyota Honda Moving e

Toyota en Honda ontwikkelen speciale waterstofbus voor lokale energievoorziening

De Japanse autofabrikanten Toyota en Honda hebben samen een systeem ontwikkeld voor een waterstofbus. Dit systeem, genaamd “Moving e”, biedt een mobiele en tegelijkertijd veilige stroomvoorziening voor een door Toyota ontwikkelde brandstofcelbus die is uitgerust met allerlei technologieën.

Noodvoorziening

Het mobiele systeem bevindt zich in de bus, en kan zo dus worden verplaatst naar de locatie waar de bus nodig is. Zo is er een heel lokale emissievrije energievoorziening mogelijk. De brandstofcelaandrijving kan worden gebruikt om de accu van de bus op te laden, maar ook voor het opladen van mobiele energieopslagunits, die als buffer worden gebruikt. Voorts kan Moving e ook worden gebruikt bij grote evenementen als energiebron of voor noodstroomvoorziening.

Op deze manier kan bijvoorbeeld de tijdige levering van energie worden gewaarborgd na het uitvallen van een elektriciteitsnet. Maar Moving e kan ook worden gebruikt voor allerlei toepassingen bij grote evenementen. In het geval van een ramp bieden sommige zitplaatsen in de bus bescherming voor mensen in nood. Als mobiel laadstation kan de bus direct naar de plaats van gebruik rijden. De in het proces verbruikte waterstof kan tijdens de rit zelf niet worden gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Grote capaciteit

Dankzij grote waterstoftanks genereert het brandstofcelaandrijfsysteem een totale capaciteit van maximaal 454 kWh elektriciteit en levert het een maximaal vermogen van 18 kW. De bus is uitgerust met ruim vijf dozijn draagbare accu’s: 36 van het type Honda Mobile Power Pack en 20 van het type LiB-AID E500, eveneens van Honda. Twee Power Exporter 9000 power output apparaten, die elektrische apparaten van stroom kunnen voorzien, zijn ook aan boord.

Toyota Honda Moving e

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven