Lexus UX 300e

UX 300e is de eerste volledig elektrische Lexus

Eind vorig jaar bereikten ons de eerste signalen dat Toyota’s premium merk Lexus bezig was met een volledig elektrische auto. Dit model, de UX 300e, is nu onthuld. Interessant is om te zien dat Lexus een andere strategie volgt dan het moederbedrijf Toyota. Want Toyota heeft zelf nog steeds geen volledig elektrische auto’s.

Lexus Electrified

Lexus presenteerde vorige maand op de Tokio Auto Show 2019 zijn globale elektrificatiestrategie “Lexus Electrified”. Er werd toen ook een nieuwe ontwerptaal gepresenteerd, die vooral van toepassing is op geëlektrificeerde auto’s van Lexus. De UX 300e is de eerste volledig elektrische Lexus die het Japanse merk onder de vlag van Lexus Electrified presenteert.

Crossover

Ook Lexus zoekt het in een model waarin je een redelijk volume zou mogen verwachten, een crossover. Dankzij de gebruikelijke plaatsing van het accupakket – onder de cabine – heeft de Lexus UX 300e een laag zwaartepunt. De actieradius wordt momenteel gespecificeerd als 400 kilometer volgens NEDC. De WLTP-specificatie volgt later nog. De ingenieurs van Lexus hebben voor de UX 300e een nieuwe elektrische aandrijflijn toegepast. Verder werd het bestaande GA-C-platform aangepast aan de hogere dynamische eisen van elektrische auto door extra steunen en aangepaste schokdempers.

Niet het eerst in Japan

Opvallend is dat de Lexus UX 300e niet als eerste in Japan zal worden gelanceerd. Volgend jaar is er eerst de marktintroductie in China en bepaalde Europese landen, begin 2021 zal de UX 300e in Japan worden gelanceerd.

 

Lexus UX 300e

 

Stil interieur

De UX 300e heeft verder een van de stilste interieurs in zijn klasse. Er is veel aandacht besteed aan het verbeteren van het toch al hoge geluidscomfort van de UX 300e. Extra isolatie onderdrukt de omgevingsgeluiden terwijl de Active Sound Control (ASC) tijdens het rijden natuurlijke omgevingsgeluiden uitzendt om zo een natuurlijk rijgevoel te geven.

Opladen

Het accupakket heeft een capaciteit van 54,3 kWh. Het kan worden opgeladen met een maximum van 6,6 kW. Aan de snellader kan de accu van de UX 300e met maximaal 50 kW worden opgeladen. Beide waardes passen naar ons idee niet echt bij een premium merk, dat zou toch sneller moeten kunnen. Ook Lexus heeft een app waarmee de bestuurder de laadtoestand van de accu, het bereik en het oplaadproces kan controleren. Ook kan de app worden gebruikt om verschillende functies zoals airconditioning, stoelverwarming en raamdecoder op afstand te bedienen.

 

Lexus UX 300e

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven