Homee-NieuwsAudi presenteert met e-tron Sportback quattro tweede elektrische model

Audi presenteert met e-tron Sportback quattro tweede elektrische model

Met de e-tron Sportback quattro heeft Audi zijn tweede elektrische auto gepresenteerd. Deze coupé-uitvoering van de e-tron SUV werd al eerder aangekondigd in de vorm van enkele studiemodellen. De Audi e-tron Sportback quattro heeft een vermogen van maximaal 300 kW en een actieradius van 446 kilometer.

De Audi e-tron Sportback is vanaf eind november te bestellen; de marktintroductie voor Europa staat gepland voor het voorjaar van 2020.

Iets lager

De Audi e-tron Sportback is 4,90 meter lang en heeft een wielbasis van 2,93 meter. Hiermee biedt de e-tron Sportback plaats aan vijf passagiers plus bagage. De hoofdruimte achterin is iets lager, ongeveer 20 millimeter minder dan de normale e-tron SUV. Het laadvolume, inclusief de 60 liter opbergvak onder de voorklep, bedraagt 615 liter. Door de rugleuningen naar beneden te klappen ontstaat er een bergruimte van 1655 liter.

 

 

Twee motoren

In tegenstelling tot de eerdere e-tron SUV heeft de Sportback twee motoren. Deze leveren maximaal 300 kW/408 pk en een koppel van 664 Nm. Als de boostmodus geactiveerd is sprint e-tron Sportback 55 quattro in slechts 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft hij een topsnelheid van 200 km/uur. Dat activeren van de boostmodus geschiedt door van D op S over te schakelen en het gaspedaal volledig in te drukken. Deze modus werkt gedurende 8 seconden.

95 kWh accupakket voor 446 kilometer bereik

Het accupakket heeft capaciteit van 95 kWh waarmee een actieradius van 446 kilometer mogelijk wordt gemaakt. Snelladen gaat net als bij de “normale” Audi e-tron met 150 kW. Normaal (AC) laden via een standaard Mode 3-kabel kan met 11 kW. Komende zomer zal ook een optionele tweede lader in de auto beschikbaar komen, dan kan er met 22 kW worden geladen.

Audi e-tron Sportback quattro

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Xpeng komt daadwerkelijk naar Nederland

Xpeng maakte zijn Europese debuut in Noorwegen, waar inmiddels al aardig wat elektrische auto’s van de Chinese autofabrikant rijden. Het Chinese merk wil zijn auto’s volgend jaar ook aan gaan bieden in Zweden, Denemarken én Nederland.

e-Videos