zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsAudi presenteert met e-tron Sportback quattro tweede elektrische model

  Audi presenteert met e-tron Sportback quattro tweede elektrische model

  Met de e-tron Sportback quattro heeft Audi zijn tweede elektrische auto gepresenteerd. Deze coupé-uitvoering van de e-tron SUV werd al eerder aangekondigd in de vorm van enkele studiemodellen. De Audi e-tron Sportback quattro heeft een vermogen van maximaal 300 kW en een actieradius van 446 kilometer.

  De Audi e-tron Sportback is vanaf eind november te bestellen; de marktintroductie voor Europa staat gepland voor het voorjaar van 2020.

  Iets lager

  De Audi e-tron Sportback is 4,90 meter lang en heeft een wielbasis van 2,93 meter. Hiermee biedt de e-tron Sportback plaats aan vijf passagiers plus bagage. De hoofdruimte achterin is iets lager, ongeveer 20 millimeter minder dan de normale e-tron SUV. Het laadvolume, inclusief de 60 liter opbergvak onder de voorklep, bedraagt 615 liter. Door de rugleuningen naar beneden te klappen ontstaat er een bergruimte van 1655 liter.

   

   

  Twee motoren

  In tegenstelling tot de eerdere e-tron SUV heeft de Sportback twee motoren. Deze leveren maximaal 300 kW/408 pk en een koppel van 664 Nm. Als de boostmodus geactiveerd is sprint e-tron Sportback 55 quattro in slechts 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft hij een topsnelheid van 200 km/uur. Dat activeren van de boostmodus geschiedt door van D op S over te schakelen en het gaspedaal volledig in te drukken. Deze modus werkt gedurende 8 seconden.

  95 kWh accupakket voor 446 kilometer bereik

  Het accupakket heeft capaciteit van 95 kWh waarmee een actieradius van 446 kilometer mogelijk wordt gemaakt. Snelladen gaat net als bij de “normale” Audi e-tron met 150 kW. Normaal (AC) laden via een standaard Mode 3-kabel kan met 11 kW. Komende zomer zal ook een optionele tweede lader in de auto beschikbaar komen, dan kan er met 22 kW worden geladen.

  Audi e-tron Sportback quattro

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos