Toyota Subaru samenwerking EV's

Toyota en Subaru gaan samenwerken op het gebied van e-mobility

Toyota Motor Corporation en Subaru Corporation zijn overeengekomen om gezamenlijk een platform voor elektrische voertuigen en een elektrisch aangedreven SUV-model in het C-segment te ontwikkelen.

Sterke punten

In de nieuwe samenwerking zullen de twee partners de uitdaging aangaan om aantrekkelijke producten te ontwikkelen met een aantrekkingskracht die alleen elektrische voertuigen kunnen bieden. De bedrijven zullen hun sterke punten in de samenwerking inbrengen. Subaru brengt haar jarenlange expertise op het gebied van vierwielaandrijving in het project in. Toyota zal haar uitgebreide scala aan elektrificatietechnologieën inbrengen. Maar ook Subaru heeft natuurlijk al de nodige ervaring in het ontwikkelen van elektrische voertuigen. Subaru zal ook die overdragen aan het nieuwe gezamenlijke project.

Samenwerking geïntensiveerd

Subaru en Toyota werken natuurlijk al langer samen. Dat doen ze al sinds 2005. Toyota en Subaru hebben hun samenwerking sindsdien op tal van gebieden geïntensiveerd. Dat deden ze onder anderen op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop. Voorbeelden van deze samenwerking zijn de gezamenlijke ontwikkeling van de Toyota GT86 en Subaru BRZ sportwagens en de marktintroductie van de hybride Subaru XV. De plug-in technologie van deze hybride komt voort uit de knowhow van Toyota.

Nieuw businessmodel

Toyota en Subaru zijn van mening dat een nieuw businessmodel nodig is om snel te kunnen reageren op verschillende marktbehoeften en uitdagingen. Daarom bundelen beide bedrijven hun krachten om samen een nieuw platform voor elektrische voertuigen op batterijen te ontwikkelen. Dit kan worden gebruikt als basis voor verschillende voertuigtypen, waaronder sedans en SUV’s in het C- en D-segment.

Fundamentele veranderingen

De automobielindustrie ondergaat momenteel fundamentele veranderingen. Er gebeurt momenteel van alles. Naast de diverse uitdagingen van elektrificatie, connectiviteit, autonoom rijden en allerhande nieuwe mobiliteits- en autodelingsdiensten moeten Subaru en Toyota hun technologische ontwikkeling in een breder spectrum dan ooit tevoren aansturen. De aangekondigde overeenkomst markeert daarom een nieuw tijdperk van samenwerking.

Geëlektrificeerde aandrijvingen en componenten

De nieuwe samenwerking zal vooral gericht zijn op de dringende behoefte aan oplossingen op het gebied van geëlektrificeerde aandrijvingen en componenten. Er zijn aanzienlijke regionale verschillen in energievoorziening, milieuwetgeving, infrastructuur en markteisen. Voor die verschillende markten moeten er snel en efficiënt geschikte producten worden ontwikkeld. Er zijn betere accu’s nodig om elektrische voertuigen met een grotere actieradius te kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn er nieuwe verkoopmethoden nodig die rekening houden met het werkelijke gebruik, het maximale bereik en de lokale laadinfrastructuur. Deze en andere aspecten vormen een verscheidenheid aan uitdagingen op het gebied van kosten, implementatie en verkoopkanalen.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven