Tesla update 2019 Model S en X

Krijgen de Tesla Model S en X een grotere update?

Tot nu toe heeft Tesla alleen maar kleinere updates aan haar modellen doorgevoerd. Zo was er in april bijvoorbeeld een kleine update van de Model S en X. Daarbij werden de achterste motor en de luchtvering verbeterd. De bekende YouTuber “Like Tesla” heeft nu informatie gepubliceerd over wat grotere veranderingen aan model S en X.

Twee motoren achterin

De twee modellen zouden achterin voortaan twee motoren in plaats van één krijgen. Ook krijgen ze een verbeterde koeling, een nieuwe accu, meer actieradius en een lager gewicht. Dit vermeldt Like Tesla in een nieuwe video waarbij ze zich beroept op informatie van een persoon “die al bijna tien jaar nauw met Tesla samenwerkt”.

Minimalistisch interieur

Ook zijn er geruchten over een nieuw, minimalistisch interieur voor de topmodellen van Tesla. Dit zou zijn gebaseerd op het interieur van Model 3 en zou komend najaar worden geïntroduceerd. De Tesla-fabriek in Fremont zou al op worden voorbereid op het nieuwe interieur.

https://www.youtube.com/channel/UCLdTYHvdML-EXsPeiiYJLqA

Nieuw accupakket

Ook vertelt Like Tesla dat het batterijpakket “lichter en groter” zal zijn en moet het een EPA-bereik van meer dan 600 kilometer voor de Model S mogelijk maken. De batterijen zouden “een volledig nieuw ontwerp” zijn wat erop duidt dat het niet is afgeleid van het accupakket van de 2170 cellen uit de Model 3. Het nieuwe koelsysteem zou momenteel onder extreme hitte worden getest in de Mojave woestijn en Arizona.

Laden met 250 kW

Ook zouden de nieuwe versies van S en X het volledige vermogen van de nieuwe supercharger generatie V3 van 250 kilowatt aankunnen. Deze supersnelle lader zal Tesla later dit jaar in gebruik nemen.

Geen concrete informatie

Hoewel de informatie behoorlijk concreet klinkt en Like Tesla vaak behoorlijk goed is ingevoerd, houdt ze in de vorm van het woord “potentieel” ook een flinke slag om de arm, en wij dus ook.  Als datum voor de introductie van de volgende generatie spreekt ze overigens over “mogelijk al in het derde kwartaal van dit jaar”. Anderen nieuwsbronnen vermelden dat in deze periode alleen de verwachte vernieuwing van het interieur is gepland.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven