Tesla modellenpalet 2019

Tesla: niet alleen meer winst maar ook veel verbeteringen op komst

Tesla publiceerde over het afgelopen kwartaal een aantal enkele goede cijfers maar voert ook een aantal belangrijke verbeteringen aan de auto’s door. Met die verbeteringen wil Tesla zijn eigenlijk al marktleidende aandrijftechniek nog verder optimaliseren.

Afgelopen voorjaar werden de Model S en Model X al verbeterd waardoor ze een grotere actieradius, nieuwe aandrijftechniek, snellere laadtijden en nog wat updates hebben gekregen. Maar Tesla’s CEO Elon Musk kondigde tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers aan dat de modellen binnenkort weer worden opgewaardeerd.

On-the-air update

Musk verwacht een on-the-air update van de software waarmee de prestaties van Model S, X en 3 worden verbeterd. Hij verwacht dat die over een paar weken worden doorgevoerd. De nieuwe software zou de prestaties met ongeveer vijf procent moeten verbeteren, vertelde Musk aan Teslamag.de. Drew Baglino, hoofd van Tesla’s ontwikkelingsafdeling, nuanceert dit een beetje. Hij vertelt dat de eigenaren van een Model 3 zich mogen verheugen op een verbetering van ongeveer vijf procent, eigenaren van de nieuwere generaties van de Model S en de SUV Model X men ongeveer minstens drie procent.

Meer vermogen, grotere actieradius, sneller laden en nog meer

De Tesla’s zullen binnenkort niet alleen meer vermogen krijgen, maar ook een grotere actieradius. De Model 3 zal in de uitvoeringen ”Standard Range” en “Standard Range Plus” sneller kunnen laden aan de Superchargers. Verder zal ook het One Pedal Driving dankzij de nieuwe software worden verbeterd.

1 Commentaar

 • Ludo| 27/10/2019 bij 08:32

  Het is Elon Musk gegund om wereldleider in dit segment te blijven 👍

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven