Hyundai SCC-ML

Hyundai ontwikkelt zelflerende cruise control

De Koreaanse autofabrikant Hyundai ontwikkelt als eerste ter wereld een zelflerende cruise control op basis van kunstmatige intelligentie. Met deze nieuwe technologie wordt het individuele rijgedrag van de bestuurder geanalyseerd en gecombineerd met de autonome rijfuncties van het voertuig.

De technologie is de eerste in de automobielindustrie die kunstmatige intelligentie (AI) integreert in het Advanced Driver Assistance System (ADAS) van Hyundai. Dat is al een hele mond maar van het nieuwe systeem krijg je helemaal een knoop in je tong. Dat heet voluit namelijk “Machine Learning based Smart Cruise Control (SCC-ML)”. Het is geen toekomstmuziek, het zal daadwerkelijk in toekomstige voertuigen van Hyundai worden gebruikt.

Nóg slimmere Cruise Control

De automatische snelheidsregeling Smart Cruise Control (SCC) houdt automatisch de vereiste afstand tot de voorligger aan in combinatie met de door de bestuurder gekozen snelheid. Als het voertuig voorin van snelheid verandert, remt of versnelt Smart Cruise Control ook. SCC-ML gaat  nog een stapje verder. Het combineert SCC namelijk met kunstmatige intelligentie tot een systeem dat het rijgedrag van de bestuurder analyseert en leert. Hierdoor regelt de nieuwe technologie zelfstandig de snelheid volgens hetzelfde patroon als de bestuurder.

Herkent de rijpatronen van de bestuurder

Sensoren registreren voortdurend rij-informatie en sturen deze naar een centrale computer. Deze computer haalt vervolgens relevante gegevens uit de verzamelde informatie om de typische rijpatronen van de bestuurder te herkennen. Dit proces van machine learning wordt gestuurd door kunstmatige intelligentie. Het systeem is zo gevoelig dat het veranderingen in de rijstijl van de bestuurder herkent en zich daar regelmatig aan aanpast. Bestuurders die niet altijd even veilig rijden worden bovendien een handje geholpen: de SCC-ML is zo geprogrammeerd dat deze geen onveilige rijpatronen aanleert. Deze nieuwe generatie Cruise Control systemen kan worden gecombineerd met het komende Highway Driving Assist System (HDAS). Dat ondersteunt automatische rijstrookwissellingen waarmee heeft Hyundai  mbt volledig autonoom rijden niveau 2,5 heeft bereikt.

Machine Learning based Smart Cruise Control (SCC-ML)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven