Tesla Model S Plaid+ geannuleerd

Tesla blaast Plus-versie van Model S Plaid af

Op dit moment is Tesla hard bezig met het doorvoeren van een aantal vernieuwingen aan de Model S en Model X. Een van die vernieuwingen betreft de nieuwe Plaid-uitvoering van de Model S. De allerkrachtigste versie hiervan, met het plus-tekentje, blijkt er nu toch niet te komen.

Deze extra snelle versie stond weliswaar in de configurator maar je kon hem al een tijdje niet meer kiezen. We weten nu ook waarom: volgens een tweet van Tesla CEO Elon Musk is besloten om deze versie toch niet uit te gaan brengen: “Plaid+ is canceled. No need, as Plaid is just so good.” Zoals Musk zegt, is de normale Plaid-uitvoering eigenlijk al goed genoeg.

Op een vraag van de vooraanstaande Amerikaanse blog Electrek legde Musk het als volgt uit: “We zien dat met een bereik van meer dan 400 mijl extra bereik er niet echt meer toe doet. Er zijn eigenlijk geen ritten van meer dan 400 mijl waarbij de chauffeur niet hoeft te stoppen voor het toilet, eten, koffie enzovoort.” Musk benadrukte op Twitter ook de aanhoudend geweldige prestaties van de krachtigste nieuwe Model S: “Snelste productie auto ooit. Je moet het voelen om het te geloven”. Er zullen ongetwijfeld nog andere redenen zijn om de Model S Plaid+ te annuleren maar dat zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Qua vermogen zullen eigenaren van de ‘normale’ Tesla Model S Plaid niets te kort komen maar de beloofde extra lange actieradius (meer dan 840 km) is natuurlijk wel iets wat sommige mensen zullen missen.

Vernieuwingen en upgrades

De Tesla Model S en Model X gaan alweer wat jaren mee. Reden voor Tesla om deze modellen te vernieuwen. Deze vernieuwingen betreffen het exterieur, interieur en de aandrijflijn. Er zouden drie versies van de gereviseerde Model S komen, waaronder de “Plaid” en “Plaid+” versies. Hierdoor zou de Model S voor het eerst drie elektromotoren krijgen. De allersnelste Plaid+ versie zou een actieradius van meer dan 840 kilometer moeten krijgen, in minder dan 2,1 seconden naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid van 320 km/u halen. Maar die gaat er volgens Elon Musk dus niet komen.

Normale Plaid-versie wordt iets krachtiger

Om de klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen, wordt de normale Plaid-versie volgens Musk krachtiger zijn dan gepland. Musk heeft het ook over een acceleratie van 0-100 “onder de twee seconden”. Dat zou erop kunnen duiden dat de Tesla de aandrijflijn die men voor de Model S Plaid+ wilde gebruiken, nu mogelijk in de normale Model S Plaid komt. Musk sprak verder niet over de actieradius. Die blijft waarschijnlijk steken op 628 kilometer. Omdat de Model S Long Range 663 km op een acculading haalt, wordt de Lucid Air straks de productieauto met de grootste actieradius.

Eerste leveringen Model 5 Plaid op 10 juni

Tesla heeft officieel bevestigd dat het op 10 juni 2021 zal beginnen met de levering aan klanten van de nieuwe Tesla Model S Plaid.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven