Renault Mégane E-Tech Electric

Eerste leveringen Renault Mégane E-Tech Electric begin volgend jaar

De Renault Mégane E-Tech Electric zal binnenkort op de weg te zien zijn. Renault stuurt deze zomer namelijk dertig pre-productievoertuigen de weg op. De definitieve serieproductie is gepland voor begin volgend jaar. Qua uiterlijk is hij uiteraard afgeleid van de in oktober gepresenteerde Mégane eVision.

Uiterlijk

Met het gereedkomen van deze dertig prototypes presenteert Renault ook een aantal foto’s van de deels gecamoufleerde voertuigen. De camouflage van de 30 pre-productievoertuigen, die worden gebouwd in de Renault-fabriek van Douai in Frankrijk, heeft een spel van lijnen en patronen. Daarin verwijst  Renault Design naar het nieuwe Renault-logo. Tijdens de presentatie van het conceptvoertuig verklaarde Renault dat het concept al voor 90 procent gelijk is aan de uiteindelijke serieversie. Gezien de foto’s van de pre-productievoertuigen lijkt aardig te kloppen.

Renault Mégane E-Tech Electric

Zoals eerder bekend was gemaakt zal de nieuwe Mégane E-Tech Electric gebaseerd zijn op het CMF EV-platform van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Hij krijgt een 160 kW (217 pk) elektromotor en een 60 kWh accupakket. De actieradius zal volgens de Franse autofabrikant tot 450 km volgens WLTP bedragen. Aan de snellader kan de Renault Mégane E-Tech Electric dankzij het DC-laadvermogen van 130 kW in een half uur met 200 km worden opgeladen.

Duurzamer

Op basis van de “Nouvelle Vague” wil Renault duurzamer worden. Het concern wil nog meer de nadruk leggen op technologie, schone energie en duurzame mobiliteitsoplossingen. Ook wil Renault het aandeel van geëlektrificeerde voertuigen in Europa verhogen tot 65 procent van de verkoop in 2025 en 90 procent in 2030. Verder streeft de Renault Groep naar CO2-neutraliteit. Dit moet in Europa tegen 2040 zijn gerealiseerd, wereldwijd tegen 2050.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven