Lucid Air

Lucid Air komt eerste helft volgend jaar naar Europa

Even leek het erop dat de Lucid Air dit jaar al naar Europa komt. Lucid Motors maakte op Twitter namelijk een foutje en antwoordde op een vraag van een Noorse volger dat de eerste Europese leveringen “eind 2021” zouden beginnen. Dat corrigeerde men later naar “de eerste helft van 2022”.

Lucid Air Europa

Zo’n correctie kun je over het algemeen beschouwen als een bewuste, weloverwogen uitspraak. Zeker omdat Lucid Motors er behoorlijk uitgebreid op in ging. We mogen er dus van uitgaan dat die “eerste helft van 2022” heel concreet is. Dat betekent dat we hier over iets meer dan een jaar de eerste exemplaren van de Lucid Air mogen verwachten. Dit jaar wordt de Air al geleverd aan de klanten in Noord-Amerika. De Lucid Air is op alle fronten een begerenswaardige auto. De orderboeken, die sinds begin vorig jaar zijn geopend in zowel Noord-Amerika als Europa, zullen dan ook al heel aardig gevuld zijn.

Concurrent voor Tesla?

De Lucid Air zou ook wel eens de eerste écht serieuze concurrent voor de Tesla Model S kunnen worden. Niet alleen qua efficiëntie en actieradius, maar ook qua ruimte en prestaties. Afgelopen herfst najaar versloeg een prototype van de Lucid Air een Tesla Model S Performance in een kwart mijls race. Ja, natuurlijk, er komt een snellere Model S, de Plaid. Maar de Lucid Air pakte op het circuit van Laguna Seca ook het ronderecord van de Tesla Model S Plaid af. Tesla pakte dat record uiteindelijk weer terug maar het zegt wel het nodige. Want de Tesla Model S Plaid is écht heel snel.

Lucid Air dashboard interieur

Andere doelgroep

Lucid Motors zegt echter dat er geen sprake van rivaliteit is. Peter Rawlinson, CEO van Lucid Motors en vroeger hoofd ontwikkeling bij Tesla, vertelde in een interview met Yahoo Finance dat hij Lucid Motors niet direct als een rivaal van Tesla beschouwt. Rawlinson gaat liever de concurrentie aan met gevestigde autofabrikanten in het luxe segment zoals Mercedes Benz. We moeten de Lucid Air dus beschouwen als een concurrent van bijvoorbeeld de Mercedes EQS, Audi Artemis en de BMW i7. Aangezien al die modellen in 2022 tot en met 2024 op de markt komen, wordt dat een bijzonder interessante ontwikkeling.

Lucid Air achterzijde Europa levering

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven