vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSsangYong gaat verder als KG Mobility

  SsangYong gaat verder als KG Mobility

  Na meerdere wisselingen van eigenaren is SsangYong nu eigendom van de KG Group. Die heeft besloten dat SsangYong een nieuwe toekomst tegemoet gaat onder een nieuwe naam: KG Mobility. Bovendien start het bedrijf een modellenoffensief met maar liefst vier nieuwe elektrische voertuigen.

  Het begon ooit in 1954

  De geschiedenis van SsangYong gaat terug tot 1954, toen het bedrijf werd opgericht als Ha Dong-Hwan Motor. Het bedrijf produceerde aanvankelijk jeeps voor het Amerikaanse leger, maar stapte later over op de productie van civiele voertuigen. In 1977 werd de naam van het bedrijf veranderd in Dong-A Motor Co. en in 1986 werd het bedrijf overgenomen door de SsangYong Group. Het bedrijf ging verder onder de naam SsangYong Motor en ontwikkelde zich tot een belangrijke speler op de Koreaanse automarkt, met een focus op de productie van SUV’s.

  En de volgende eigenaren dienden zich aan

  SsangYong Motor Company heeft in de afgelopen jaren meerdere eigenarenwissels ondergaan. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als Ha Dong-Hwan Motor in 1954. In 1986 werd het overgenomen door de SsangYong Group en werden de auto’s onder de merknaam SsangYong, wat ‘twee draken’ betekent, verkocht.

  In de daaropvolgende jaren kreeg SsangYong echter verschillende nieuwe eigenaren. Eerst was er de overname door de Daewoo Group, vervolgens door Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). In 2011 nam het Indiase bedrijf Mahindra & Mahindra een meerderheidsbelang in SsangYong en bracht het bedrijf terug naar winstgevendheid.

  In 2020 opnieuw in de problemen

  In 2020 werd SsangYong echter geconfronteerd met nieuwe financiële problemen, dit als gevolg van de COVID-19-pandemie. Het bedrijf werd gedwongen om bescherming te zoeken tegen schuldeisers en te zoeken naar nieuwe investeerders of eigenaren om te overleven. In 2022 dacht men die gevonden te hebben. De SsangYong Motor Company werd toen overgenomen door het Edison Motors Consortium, maar deze overname mislukte vanwege uitblijvende betalingen. Het einde van het Koreaanse merk leek nabij maar de overname door de KG Group lijkt wel de redding te zijn.

  Het lijkt erop dat er door de overname van SsangYong door de KG Group en de daaropvolgende naamsverandering naar KG Mobility een nieuw, veelbelovend hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf komt. De financiële steun van de KG Group biedt immers ook nieuwe mogelijkheden om te groeien en te innoveren.

  KG Mobility

  Met ingang van 22 maart 2023 zal de SsangYong Motor Company verdergaan onder de naam KG Mobility. Deze naamsverandering is het gevolg van de overname van het Koreaanse automerk door de KG Group, een veelzijdige holding die actief is in verschillende sectoren, waaronder chemie, staal, duurzame energie, IT, media en onderwijs.

  De KG Group heeft 61,86% van de aandelen van SsangYong verworven en heeft als doel om van KG Mobility een duurzaam, toekomstgericht en wereldwijd opererend automerk te maken. KG Mobility zal onder deze holding vallen en zich richten op de ontwikkeling van elektrische voertuigen en autonome rijoplossingen.

  Onder de leiding van de KG Group zal de merknaam SsangYong verdwijnen om de transformatie van een traditionele autofabrikant naar een mobiliteitsaanbieder voor elektrische auto’s en autonome rijoplossingen te benadrukken.

  Vier nieuwe modellen

  Om de nieuwe focus op duurzame mobiliteit kracht bij te zetten, zal KG Mobility vier nieuwe volledig elektrische voertuigen op de markt brengen. Het startschot wordt gegeven door de Torres EVX, een volledig elektrische SUV die we nog van SsangYong kennen, gevolgd door een middelgrote pick-up (projectnaam O100), een compacte elektrische SUV (KR10) en nog een SUV (F100).

  Daarnaast werkt KG Mobility aan de ontwikkeling van een nieuwe EV-platform en worden er in samenwerking met andere IT- en softwarebedrijven van de KG Group ook geavanceerde autonome rij- en connectiviteitsfuncties ontwikkeld.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos