donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsSeat onthult de Mii electric

  Seat onthult de Mii electric

  Eerder deze week maakte Seat ons al nieuwsgierig over de nieuwe Mii electric. Seat heeft nu meer foto’s en informatie van de nieuwe Mii electric vrijgegeven. Zoals eerder verondersteld krijgt hij een actieradius van 260 kilometer en zal de verkoop in september beginnen.

  Aandrijflijn

  De nieuwe Seat Mii electric production zal worden gebouwd in het Slowaakse Bratislava. De productie start in het laatste kwartaal van dit jaar. Zoals verwacht heeft de Mii electric dezelfde aandrijflijn als de Skoda Citigo iV. Ook hier zien we de 61 kW elektromotor die zorgt voor een (begrensde?) maximumsnelheid van 130 kilometer/uur. Het maximum koppel bedraagt 212 Nm.

  Seat Mii Electric

   

  Design

  Qua uiterlijk zijn er weinig verschillen met de huidige Mii en zul je amper zien dat het een EV is. Uiteraard is er hier en daar wel aangegeven dat het om een EV gaat maar je loopt er zeker niet mee te koop. In het interieur zien we ook amper verschillen al geeft Seat wel aan dat er nog wat extra aandacht aan de gebruikte materialen is besteed.

  Opladen

  Het accupakket van 36,8 kWh kan aan een 7,2 kW-wisselstroomlader in ongeveer vier uur tot 80 procent worden opgeladen. Sneller gaat het als je over een 40kW-oplaadpunt kunt beschikken, dan kan het in een uur. Uiteraard kun je de Seat Mii electric ook gewoon via een normaal 230V-stopcontact opladen.

  Seat Mii Electric

  Seat Connect

  Nieuw is ook het Seat Connect-concept. Dit is een app voor de smartphone waarmee je toegang hebt tot verschillende functies van de Mii Electric. Hiermee kun je onder anderen op afstand de verlichting en de airco van de auto aan of uitschakelen. De Mii electric is de eerste Seat die hiermee wordt geleverd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos