dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMarktaandeel EV’s vergeleken met vorig jaar nog steeds verdubbeld

  Marktaandeel EV’s vergeleken met vorig jaar nog steeds verdubbeld

  Het marktaandeel van volledig elektrische personenauto’s is volgens de EVMonitor van EVConsult in de eerste helft van dit jaar behoorlijk stabiel gebleven. Maar net als de vorige maanden was ook in mei het marktaandeel van elektrische auto’s nog steeds twee keer zo hoog als in 2018.

   

  Hyundai Kona meest verkocht

  Er werden in mei werden 2.366 volledig elektrische personenauto’s geregistreerd. De Hyundai Kona was vorige maand de meest verkochte elektrische auto van Nederland. Er werden meer dan 600 exemplaren van deze EV verkocht. Op de tweede plaats staat de Kia e-Niro met 420 geregistreerde auto’s, op de voet gevolgd door de Tesla Model 3 waarvan er vorige maand 419 zijn geregistreerd.

  Volgende maand bijna 60.000 EV’s in Nederland

  Het aantal elektrische auto’s stijgt nog steeds flink. We magische grens van 50.000 EV’s werd een paar maanden geleden gepasseerd en we mogen verwachten dat er in de loop van juli alweer 60.000 elektrische personenauto’s rondrijden in Nederland. Er zijn in Nederland op dit moment overigens al meer dan 113.000 volledig elektrische voertuigen geregistreerd.

  Elektrische bedrijfsauto’s

  Opvallend is dat vorige maand het aantal bedrijfsauto’s (6,9%) harder groeide dan het aantal personenauto’s (6,4%). Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de fabrikanten van populaire bestelwagens zoals Volkswagen (Transporter en Crafter) en Mercedes (Vito en Sprinter) de geëlektrificeerde uitvoeringen hiervan in productie hebben genomen.

  Bron: www.evmonitor.nl

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos