donderdag, 7 juli, 2022
Meer...

  XPENG P5

  48.000

  14/02/2022

  Als er een Chinees automerk is dat de Europese markt op zou kunnen schudden, dan is het Xpeng wel. De elektrische auto’s van Xpeng zijn nu alleen in Noorwegen te koop. Men zegt dit kwartaal ook in Nederland van start te willen gaan.

  06/12/2021

  Xpeng maakte zijn Europese debuut in Noorwegen, waar inmiddels al aardig wat elektrische auto’s van de Chinese autofabrikant rijden. Het Chinese merk wil zijn auto’s volgend jaar ook aan gaan bieden in Zweden, Denemarken én Nederland.

  13/10/2021

  Xpeng, de Chinese autofabrikant waarvan wij hopelijk ook in Nederland binnenkort de eerste modellen tegemoet kunnen zien, bereikte deze week een prachtige mijlpaal. Het bedrijf vierde namelijk het heugelijke feit dat het 100.000e voertuig van Xpeng van de band liep.

  23/09/2021

  Xpeng is waarschijnlijk een van de interessantste Chinese merken van dit moment. Maar net als NIO zijn de elektrische auto’s van Xpeng buiten China alleen in Noorwegen verkrijgbaar. Dat zal naar verwachting ook gelden voor de nieuwe P5. De elektrische sedan wordt binnenkort in China geleverd.

  21/12/2020

  Er komen steeds meer elektrische auto’s van Chinese makelij naar Europa. Na MG, Aiways en Byton is het nu de beurt aan Xpeng. Dat bedrijf heeft een iets andere strategie, want Xpeng gooit het meer op een betere kwaliteit dan een lagere prijs. En dat zou wel eens dé manier kunnen zijn.

  10/03/2020

  Het is dan wel volgens de behoorlijk optimistische en verouderde NEDC-norm, maar de Xpeng P7 is de eerste Chinese elektrische auto die een actieradius van meer dan 700 kilometer heeft. Xpeng kondigde de verbeterde actieradius onlangs al aan. Deze is nu door het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie bevestigd.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 450
  • Winter: 320

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.