Rivian elektrische bestelauto Amazon.com

Rivian gaat 100.000 elektrische bestelwagens voor Amazon bouwen

Rivian Automotive gaat 100.000 elektrische bestelwagens bouwen voor internetgigant Amazon.com. De eerste serie bestelauto’s moet al over twee jaar op de Amerikaanse wegen rijden. De autobouwer moet tegen het eind van 2022 zo’n 10.000 bestelwagens hebben afgeleverd.

Eerste bestelwagens moeten in 2021 de weg op

Amy Mast, woordvoerster Amy Mast van Rivian, vertelde dat de bestelwagens zullen worden gebouwd in de fabriek van Rivian in Normal, Illinois. Daar is Rivian een oude Mitsubishi-fabriek aan het renoveren. Rivian gaat voor de bestelbusjes gebruik maken van het platform, de accu, aandrijflijn en het onderstel dat het bedrijf heeft ontwikkeld voor de R1T pick-up en R1S SUV.

Grootste opdracht ooit

De bestelling van Amazon is de grootste opdracht voor elektrische bestelauto’s die ooit is geplaatst. Amazon heeft bewust gekozen voor elektrische bedrijfswagens. Het bedrijf wil een substantiële bijdrage aan het milieu wil leveren door het gebruik van emissievrije voertuigen voor de aflevering van de bestellingen. Uiteindelijk streeft Amazon naar een geheel klimaatneutraal bedrijf.

Investeerder

Amazon is ook een van de grote investeerders in Rivian. Daarnaast leidde het bedrijf onlangs ook een grote financieringsronde waarbij zo’n 700 miljoen dollar werd opgehaald. Onlangs investeerde ook Cox Automotive 350 miljoen dollar in Rivian. In totaal haalde Rivian zo’n anderhalf miljoen dollar bij de investeerders op.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven