Porsche Rimac samenwerking

Leidt de samenwerking tussen Porsche en Rimac tot een nieuwe supersportwagen?

Porsche heeft vorig jaar een belang in de Kroatische supersportwagenbouwer Rimac genomen. Dat aandeel is onlangs nog vergroot. Op de IAA vertelde Stefan Weckbach van Porsche dat er wel eens plannen zouden kunnen zijn om gezamenlijk een supersportwagen te ontwikkelen.

Perfecte samenwerkingspartner

Het zou ook niet onlogisch zijn dat Porsche wil samenwerken met Rimac. Porsche bracht met de onlangs geïntroduceerde Taycan een vrij ‘normale’ vierdeurs sportwagen op de markt bracht. Maar als rasechte sportautofabrikant zoekt het ook naar mogelijkheden om een echt snelle en exclusieve sportwagen te ontwikkelen. Rimac, gespecialiseerd in elektrische hypercars, is daar natuurlijk de perfecte partner voor. Natuurlijk heeft Porsche met de Taycan en de hybride-aangedreven auto’s ook al de nodige kennis in huis maar bij Rimac weten ze echt alles van supersportwagens.

Concurrentie

Er is ook nogal wat concurrentie op dat gebied en het prestige is in dit segment ook van levensbelang. Net zoals de Taycan het slechts enkele weken na de introductie al op moet nemen tegen een sneller uitvoering van Tesla’s Model S, is er ook al de nodige concurrentie voor een hypercar. Die van Rimac zelf, natuurlijk, maar ook de Project One van Mercedes-AMG en Valkyrie van Aston Martin. Stefan Weckbach, projectmanager van de elektrische auto’s van Porsche, vertelde in een interview met Carsales.com.au op de IAA het volgende: “Welke auto we ook bouwen, ons doel is altijd om de meest sportieve auto in het segment te hebben.”

Graag nog een sportievere sportwagen

Stefan Weckbach, die als projectleider verantwoordelijk is voor de Taycan, zegt dat hij persoonlijk graag een nog sportievere elektrische sportwagen van Porsche zou willen zien. Hij is dan wel een voorstander van een hybride aandrijving, vertelde hij in het interview. Hij vindt het echter nog te vroeg om uitspraken over de technologie van een eventuele hypercar van Porsche te spreken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven